© Pexels

Dit zijn de 6 meest originele studentenjobs

9 mei 2018

Naast reizen en eventueel studeren, zijn veel studenten ook op zoek naar een vakantiejob. En als je niet houdt van de clichébaantjes waarbij je vaak de idiote karweitjes mag doen, kan de zomer lang duren. Maar toch heb je dat geld nodig. Geen zorgen, want daar springen wij in! Ben je op zoek naar een uitdagende zomerjob waar je echt iets aan hebt, scroll dan gauw verder, want wij sommen er zes op. 

De zomer komt stillaan dichterbij en dat betekent ontspannen, reizen en lang uitslapen. En gelijk heb je, maar voor de meeste activiteiten heb je geld nodig en wij veronderstellen dat geld niet op je rug groeit … Studenten zijn vaak al op zoek naar een zomerjob in maart om er zeker van te zijn dat ze cash binnenhalen. Een van de populairste studentenjobs is een in de horeca of administratie. Heb je hier geen zin in en wil je iets anders uitproberen? Wij sommen hier de zes meest uitdagende jobs voor studenten.

1. CEO van Adecco

Ja hoor, je hebt het goed gelezen: dit is echt een studentenjob! Elk jaar krijgt een jongvolwassene de kans om een maand lang aan het hoofd van The Adecco Group te staan. Adecco is een internationale uitzendbureau dat mensen helpt aan een eerste job, een nieuwe uitdaging of met de start van hun carrière.

Met deze uitdaging draai je mee in het beleid van een bedrijf en doe je waardevolle managementervaring op. Er zijn wel twee nadelen aan verbonden: je bent niet alleen. Elk jaar kan het aantal kandidaten oplopen tot 2.000 jongeren. Het is ook niet voor iedereen weggelegd. Enkele skills waarover je moet beschikken zijn onder andere leiderschap, communicatie, beslissingen nemen, businesscases opstellen, maar ook creativiteit en je sociale vaardigheden zijn belangrijk. Op de site van Adecco kan je de verhalen en ervaringen van vorige winnaars lezen.

© Pexels

2. Proefpersoon voor een onderzoek

Wil je een bijdrage leveren aan de medische wereld? Dan is deze job geschikt voor jou. Via medische centra kan je jouw lichaam even uitlenen voor de wetenschap. Je moet wel voldoen aan bepaalde voorwaarden met betrekking tot je leeftijd, je mentale en fysieke toestand en je medische geschiedenis. Hoeveel je precies verdient, hangt af van het onderzoek, maar meestal krijg je wel een flinke vergoeding!

De volgende drie bedrijven zoeken proefkonijnen:

Op de site van Clinlife kunnen patiënten en onderzoeksvrijwilligers gemakkelijk klinische onderzoeken vinden. Ook de vacaturebank voor medisch onderzoek Medias zoekt proefpersonen en we kunnen je verzekeren dat er heel wat mee te verdienen valt. Ten slotte kan je je ook kandidaat stellen bij Clinical Pharmacology Unit (CPU). Al overtuigd?

© Flickr

3. BBQ-specialist

De zomerse temperaturen zijn ideaal om je BBQ boven te halen. En wat is er nu cooler dan er ook nog eens geld mee te verdienen? Promoot jezelf op bruiloften en tuinfeestjes of plaats een advertentie in de krant. Je vergoeding bespreek je uiteraard af met diegene die je inhuurt. Probeer jezelf ook te onderscheiden van de rest: wat is er speciaal aan jouw BBQ? Wat kan jij de mensen meer bieden dan iemand anders?Waarom zou iemand jou aannemen? De vegan-BBQ is ook steeds populairder, dus hiermee kan je ook best scoren. Succes!

4. Promotiemedewerker

Als jij de beste verkooppraatjes hebt, dan zit je hier misschien goed. Ga eens langs bij een bedrijf en wie weet geef jij binnenkort verkoopdemonstraties over de coolste gadgets van Apple of voor een ander topmerk zoals Coca Cola bijvoorbeeld . Je hebt vooral overtuigingsskills nodig en een goed humeur. Ook deze verdiensten zijn verschillend.

Deze job is niet alleen uitdagend, maar ook nog eens super leuk. Je komt terecht op bijzondere locaties zoals winkelcentra, beurzen of grote evenementen en je ontmoet tal van nieuwe mensen.

5. Spermadonor

Sorry dames, maar dit is enkel bestemd voor de mannen. Als je heel snel geld wil verdienen, is deze job perfect voor jou. Vooral voor wie wat variatie wil in zijn seksleven en geld wil verdienen door klaar te komen in een potje: je helpt er ook talloze koppels mee die geen kinderen kunnen krijgen en je verdient gemakkelijk 40 euro.

Klinkt dat als muziek in de oren? Word niet te snel enthousiast, want er zit een addertje onder het gras: je sperma moet kwaliteitsvol én invriesbaar zijn. Niet alle mannen voldoen aan deze vereisten. Een echte studentenjob is het niet, want elke meerderjarige (jonge)man niet ouder dan 44 jaar kan zijn sperma beschikbaar stellen. Maar je verdient er op korte tijd wel een centje mee. Dus mannen, laat jullie goed hart zien! Op deze site heb je een overzicht van de spermabanken in België.

6. Mystery shopper

Uiteraard hebben we ook aan de meisjes gedacht. Albatross CV is een consultancybedrijf dat zich bezighoudt met de customer experience door winkelprestaties van luxueuze merken te beoordelen. Jouw taak is de winkel bezoeken, de kwaliteit van de service evalueren en dan feedback geven. Van je hobby je job maken, is toch de droom van elke vrouw!

Go for it!

Lees meer

Dit al gelezen?