© Netflix

Tweede trailer voor seizoen 2 van '13 Reasons Why' dropt: dit kan je verwachten

8 mei 2018

De reeks die 2016 tekende, dat was 13 Reasons Why, waarin Hannah Baker aan de hand van dertien tapes uitlegde wat er met haar gebeurde. Hoewel we nu weten wat de '13 redenen' zijn waardoor Hannah overging tot een wanhoopsdaad, liep het verhaal af met serieus wat cliffhangers. Seizoen twee wordt gelost op 18 mei. 

In het eerste, controversiële seizoen van 13 Reasons Why zagen we hoe Clay de 13 tapejes die Hannah Baker achtergelaten heeft na haar zelfmoord, in handen krijgt. Dertien bloedstollende afleveringen verder zijn er heel wat topics de revue gepasseerd: zelfmoord, natuurlijk, maar ook misbruik, pesten en wapengebruik. Zelfs toen we wisten wat Hannah overkomen was, ging de spanning niet uit de reeks.

School shooting?

Want da's de vraag waarmee kijkers achterbleven: Tyler leek wraak te willen nemen op school, hing er een school shooting in de lucht? Wie naar de trailer kijkt voor het volgende seizoen, krijgt daar geen antwoord op. Wat we wel zien, is dat iemand er blijkbaar veel baat bij heeft om Hannahs zaak toch in de doofpot te stoppen. Kijk zelf maar.

Dit is de trailer voor het tweede seizoen van 13 Reasons Why

De foto's die Clay toegestuurd krijgt, zagen we ook al prominent in de teaser voor seizoen twee. De tapejes zijn dan wel afgespeeld, maar die worden vlotjes vervangen door foto's. 't Is ook meteen duidelijk: als Clay verder op zoek gaat naar wraak voor Hannah, dan staat hij er alleen voor. Toch wordt het belangrijk: niet alleen Hannah was namelijk een slachtoffer, verraadt de trailer.

Cliffhangers

Het ziet ernaar uit dat 13 Reasons Why, nog los van de cliffhangers van vorig seizoen, opnieuw stevig van start zal gaan. Of ze daarmee ook het eerste seizoen van de successerie overtreffen, valt nog te bekijken. Met het tweede seizoen bewegen de schrijvers ook steeds verder weg van het boek dat aan de oorsprong van de serie ligt. Voorspellen wat er gebeurt, kan dus niet meer.

Wie met vragen zit kan de Zelfmoordlijn bereiken op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be

13 Reasons Why verschijnt op 18 mei op Netflix

Lees meer

Dit al gelezen?