© Spott

Alles weten over het Eurovisiesongfestival: de kleren, de tekst, de zangers? Daar is een app voor

8 mei 2018

Vraag jij je bij elke Eurosong-act af wie die draak van een jurk ontworpen heeft, wat de tekst van dat refrein is en wat de hoofdstad van Moldavië ook weer was? Geen zorgen, daar is een app voor: Spott.

Zelfs als je een hekel hebt aan elk winnend Eurosongfestivalnummer ooit: 't blijft mooie tv om commentaar op te geven. De outfits, de hilarische acts, de tussenshows en de voorstellingen van de landen, soms is het mooi, meestal is het hilarisch. Maar iets opzoeken is niet altijd even evident, met nauwelijks uit te spreken namen in talen waar je nog nooit van gehoord hebt (Magyar = Hongaars). Geen paniek, om je koffietafeldiscussie wat aan te vullen is er nu Spott.

Hoe werkt het?

Spott is een app die samenwerkt met het Eurovisiesongfestival. Je kan nu meteen al de app downloaden en bijvoorbeeld de website van het songfestival toevoegen. Uiteraard werkt Spott ook met andere categorieën, browse even op de site. Maar op die manier kan je dan ook, voor, na en tijdens de show, alles te weten komen over de kandidaten, ja ook op het moment dat die aan het spelen zijn.

Superhandig, zo is er geen discussie over de designer van de jurk van Sennek, kan je de tekst van dat nummer van Italië opzoeken en wie die achtergronddansers van de Nederlanders ook weer zijn (tip: 't zijn Belgen).

Eerst nog SENNEK door de halve finale krijgen, natuurlijk. Zingen jullie mee?

Toch liever Lissabon zelf gaan bekijken? Boek dan hier je reis.

Lees meer

Dit al gelezen?