© iStock

Nestlé wil Starbucks-producten verkopen en betaalt daar meer dan 7 miljard dollar voor

8 mei 2018

7,15 miljard dollar, oftewel 6 miljard euro, dat is wat het Zwitserse bedrijf Nestlé heeft betaald voor de rechten om een reeks Starbucks-producten wereldwijd te mogen verkopen. Hierdoor mag Nestlé enkele producten gaan verkopen buiten de winkels van de Amerikaanse koffieketen.

Nestlé, dat onder andere Nescafé en Nespresso in handen heeft, heeft nu ook de rechten gekocht om wereldwijd producten van Starbucks te verkopen in supermarkten en restaurants. Het is de eerste keer dat het Zwitserse bedrijf gaat samenwerken met één van de grootste koffierivalen. Starbucks verkoopt zelf al producten zoals gemalen koffie en capsules die gebruikt kunnen worden in de machines van Nespresso. Die verkoop is goed voor 2 miljard dollar (1,68 miljard euro) per jaar.

Drie koffiemerken

CEO van Nestlé, Mark Schneider zei in een statement: “De aankoop van de rechten is een belangrijke stap in de koffie-industrie. Hierdoor brengen we drie iconische koffiemerken samen, namelijk Starbucks, Nescafé en Nespresso.”

Vanaf volgend jaar zal Nestlé het Starbucks-merk gaan gebruiken voor de Nespresso- en de Dolce Gusto-machines. Nog onderdeel van de deal is dat ongeveer 500 medewerkers van Starbucks naar Nestlé gaan.

Lees meer

Dit al gelezen?