© Youtube: favorite videos

Naast een snurker slapen, is slecht voor je gezondheid

6 mei 2018

Slapen naast een snurker, kan verschrikkelijk irritant zijn. Daarnaast blijkt het ook slecht te zijn voor je gezondheid. Volgens een studie aan het Imperial College in Londen zou het gesnurk van je partner (of wie er ook naast je ligt) een negatief effect hebben op je bloeddruk. 

Volgens een studie aan een Londense universiteit kan slapen naast iemand die snurkt een slechte invloed hebben op je gezondheid. Voor het experiment werd de bloeddruk gemeten van 140 deelnemers. De mensen die naast een snurker sliepen, hadden duidelijk een hogere bloeddruk.

Een hoge bloeddruk verhoogt ook nog eens risico's op een beroerte, hartaandoeningen, nieraandoeningen en zelfs dementie.

Even storend als een vliegtuig

En dat is niet alles ... De deelnemers woonden ook allemaal in de buurt van verschillende Europese luchthavens. Zo konden de onderzoekers de resultaten vergelijken met de storende geluiden van vliegtuigen.

Wat bleek? Slapen naast een snurker is even storend als het geluid van een laagvliegend vliegtuig of een grote vrachtwagen die achteruitrijdt in een nabijgelegen straat. Leuk is wat anders ...

Misschien toch beter oordopjes gebruiken?

Lees meer

Dit al gelezen?