© Screenshot/The Force Awakens

Welke 'Star Wars'-film is jouw favoriet? Belgen en Nederlanders denken er voor één keer hetzelfde over

2 mei 2018

In welke volgorde kijk je Star Wars en wat is je favoriete film? De meningen lopen sterk uiteen, maar je hebt er waarschijnlijk goede redenen voor. Maar échte Star Wars-fans zullen ook versteld staan van welke film zelfs geen enkel land kon bekoren als favoriet. En nee, 't is echt niet dewelke je denkt. 

De favoriete Star Wars-film van de Belgen? The Force Awakens (nummer 5 in de reeks, de tweede om in de cinema te verschijnen, voor wie in de war is) blijkt de lieveling van de Belgen te zijn. We zijn trouwens niet alleen, volgens How To Watch zijn tien andere landen ook fan van de The Force Awakens. Belgen denken dus op Star Wars-vlak net zoals de Nederlanders, Denen, Finnen, Nieuw-Zeelanders, Pakistani, Russen, Zweden, Thaï en Oekraïners.

De populairste Star Wars

De populairste Star Wars-film is dan weer Star Wars: Rogue One. Van de zestig landen die How To Watch pollde, stemden 14 landen deze film naar de hoogste regionen. Heeft het er iets mee te maken dat Rogue One een stand-alone is, zonder geforceerde verhaallijn die kunstmatig over drie films wordt gesponnen? Mogelijk, maar nog interessanter is welke film geen enkele eerste plaats behaalde.

Je zou denken dat de verguisde drie prequels helemaal onderaan eindigen, maar niets is minder waar. Zes landen hielden het meest van The Phantom Menace, vier landen zetten Attack Of The Clones op nummer één en Revenge Of The Sith krijgt ook zes kopstemmen. Volstrekt onbegrijpelijk? Daar komt ook nog eens bij dat niemand, nee echt niemand, Return Of The Jedi de beste film vond.

Prequels

Bij ons kan je The Force Awakens op Amazon bekijken. Rogue One staat gewoon op Netflix, maar je kan natuurlijk ook gewoon de DVD kopen en een projector installeren in je huiskamer. Marathon over de strijd tussen goed en kwaad? Prima idee, alleen vonden wij de drie prequels, die het toch vooral over economische belangen hebben, niet bepaald de moeite.

En jullie, in welke volgorde kijken jullie naar Star Wars?

Lees meer

Dit al gelezen?