© Instagram: Patiojuanrufo/Dajana_od

Deze charmante Spaanse stad heeft elke lente een kleurrijk bloemenfestival op verborgen locaties

2 mei 2018

Cordoba heeft heel wat schoonheid. Dit heeft de Spaanse stad te danken aan haar geschiedenis en natuurlijke omgeving. Maar elke lente wordt de stad nóg mooier dankzij het 'Fiesta de los Patios', wanneer verborgen plaatsen toegankelijk worden voor het publiek. 

Als je nog nooit naar Cordoba bent gegaan, moet je dat zeker dringend doen! En nu is eigenlijk ook het moment, want in mei kan je Fiesta de los Patios ervaren.

Verborgen parels

De eerste keer dat zo'n Fiesta de los Patios werd georganiseerd, dateert van 1918. In mei openen heel wat privéhuizen, -gronden en -wijken de deuren voor het publiek. Hierdoor kan je prachtige locaties ontdekken met felle bloemen en weides vol fruitbomen. Daarnaast kan je zelfs op mooie heuvels waar je normaal nooit zou komen. Prach-tig!

Van het jaar 711 tot 1236 werd Cordoba geregeerd door de Moren. "En zo werd het de mooiste en meest schitterende metropool van Europa", schreef auteur Elizabeth Nash in haar boek 'Sevilla, Córdoba en Granada'. Het was in die periode dat complexe irrigatiesystemen werden gebouwd. Hierdoor werd water in openbare baden en particuliere tuinen geleid. Ook in de binnenplaatsen werd het prachtig. En deze plaatsen mogen niet verborgen blijven en kan je dus bezoeken tijdens Fiesta de los Patios.

In het joods kwartier ruik je de bloementuinen zelfs voor je ze kan zien. Door de geuren van jasmijn en oranjebloesem voel je je helemaal ontspannen in de stad. Het beste dat je kan doen, is een wandeling maken door de kronkelstraatjes en gewoon verdwalen. Je wordt begeleid door lekkere geuren en een prachtige omgeving.

Overal zal je ook mandjes met felle bloemen aan de muur zien. Daarnaast hangen planten en bloemen door kleine ramen van mooie witte huizen. Gezelliger kan niet! Als je toch geen zin hebt om te verdwalen, moet je je neus volgen tot Encarnación 11 waar je overweldigd wordt door de geur van limoenen. Mmmh ...

Nog niet overtuigd? Bekijk deze beelden dan eens:

Met wie wil je Cordoba ontdekken?

Lees meer

Dit al gelezen?