© apple

Apple stelt productie van goedkoopste MacBook Air ooit uit

2 mei 2018

Apple heeft aan zijn leveranciers gemeld dat de massaproductie van de nieuwe, goedkopere MacBook Air niet in het tweede kwartaal van 2018 zal starten, zoals gepland was, maar pas later dit jaar.

De productie van de goedkoopste MacBook Air ooit wordt uitgesteld. Dat meldt de techwebsite DigiTimes op basis van bronnen bij Taiwanese elektronicabedrijven. De leveranciers zouden geen reden gekregen hebben voor de vertraging, maar er wordt vermoed dat er complicaties zijn met belangrijke computeronderdelen zoals de processors.

Zo zou de MacBook Air over de “laatste generatie notebookprocessors” van Intel beschikken. Dat bedrijf heeft problemen met de productie van zijn 10nm-processors.

Goedkoopste ooit

DigiTimes beweert dat de nieuwe MacBook Air tussen 799 en 899 dollar zou kosten of tussen 715 en 800 euro. Momenteel betaal je voor een MacBook Air in de VS zo’n 999 dollar en zo’n 950 euro in Europa. Daarmee wordt de nieuwe MacBook Air de goedkoopste ooit.

Verder zou de laptop van Apple dunner zijn en een scherm met een hogere resolutie dan het huidige model hebben. Er zou sprake zijn van een resolutie upgrade van 1440x900 pixels naar 2560x1600 pixels.

Lees meer

Dit al gelezen?