© Getty Images

Boom die Macron samen met Trump plantte aan het Witte Huis is... vermist!

30 april 2018

Vorige week plantten president Trump van Amerika en president Macron van Frankrijk samen een kleine boom in de tuin van het Witte Huis. Deze wintereik was een symbool van hun band. Maar afgelopen zaterdag was er op de plaats waar de boom moest staan, enkel een gele plek in het gras te zien. 

Het jonge boompje was afkomstig uit de plaats waar Battle of Belleau Wood in Noord-Frankrijk, zich afspeelde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tijdens deze veldslag stierven er 2.000 Amerikaanse soldaten. De twee presidenten plantten de boom samen in de tuin van het Witte Huis, onder de goedkeurende blik van hun vrouwen.

Plotseling verdwenen

Toen de pers echter op zaterdag aankwam voor het bezoek van Duitse bondskanselier Angela Merkel, was de jonge wintereik plotseling verdwenen. Al snel werden er veel vragen gesteld op sociale media. Sommigen zeiden dat de boom ontvoerd was door fans, anderen zeiden weer dat het enkel een schijnceremonie was en dat Macron en Trump helemaal geen vrienden zijn.

Maar het antwoord was een beetje minder spectaculair. The Huffington Post meldde dat een eik namelijk normaal gezien in de herfst gepland moet worden. Daarom is de boom momenteel in quarantaine, om sterk de zomer door te kunnen komen en in de herfst in de tuin van het Witte Huis geplaatst te worden.

Bekijk hier hoe Macron en Trump samen de boom plantten.

Lees meer

Dit al gelezen?