© iStock

Dit is de irritantste eigenschap van toeristen

30 april 2018

Je kan niet anders dan toegeven dat toeristen su-per-hard opvallen in een dorp of stad in het buitenland. Daarnaast hebben ze ook nog gemeenschappelijke eigenschappen die verschrikkelijk irritant zijn voor de lokale bevolking. En dit is blijkbaar de ergste eigenschap van al. 

In sommige steden valt het zelfs amper op wie behoort tot de lokale bevolking en waar ze zitten. Maar toch zijn ze er en vinden ze eigenlijk toeristen niet altijd even prettig.

In een Quora-artikel waren toeristen het onderwerp. Het ging vooral om de irritante eigenschappen die ze hadden. Zo reageerde de lokale bevolking op het artikel met wat ze mateloos ergert aan toeristen. Een gebruiker die nabij het Banff National Park woont in Canada, vindt dat toeristen erg domme vragen stellen zoals: "Hoe weten elanden dat ze moeten oversteken bij de 'Elk Crossing'-borden?" Ja ... Inderdaad geen slimme vraag.

Zo kunnen Amsterdammers er ook niet tegen dat toeristen de sterkte van marihuana onderschatten. En dat voelen de toeristen na een stickie wel ... Ook in Kroatië ergert de bevolking zich aan toeristen. Vooral degenen die op teenslippers gaan wandelen in de bergen. Maar dat is blijkbaar niet het allerergste.

Het ergste van al

Heel wat reacties hadden één irritatie gemeenschappelijk, namelijk dat toeristen niet openstaan voor bepaalde groepen van de lokale bevolking. Soms tonen ze geen respect, laten ze zien dat ze de lokale keuken niet lekker vinden en bepaalde tradities helemaal niets vinden.

Lees meer

Dit al gelezen?