DE MOL 2018 – AFLEVERING 5 – TOEN WAREN ZE NOG MET 6.

29 april 2018
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

We zijn halfweg in onze zoektocht naar De Mol en we zijn nog steeds van niks zeker? Verwijzen alle nummerplaten echt naar Pascale, is de Mol een vloekende priester of doet onze jonge wolf Lloyd er alles aan de boel te bedotten?  Steeds meer vragen, maar hoe meer volk afvalt, hoe meer we de ware identiteit van de Mol ontdekken. Als we dat deze aflevering al niet konden.

Deze blogpost verschijnt origineel op: http://mijnnaamislien.wordpress.com

OPDRACHT 1 – PRET IN HET PARK

INZET: €4000 / VERDIEND: €3000

De kandidaten belandden op een zonnige Mexicaanse ochtend in een verlaten pretpark dat sowieso voor het spel is afgehuurd want er is geen pretpark dat je toestaat om 10 keer achter elkaar, ZONDER aanschuiven, hetzelfde rondje te doen. WAAR is dat pretpark, ik ga er NU heen!

Tijdens de verdeling van de attracties gebeurt er iets raar. Er zijn twee mensen die het gesprek in een bepaalde richting brengen. Pascale begint met “Supersonicos lijkt iets snel te zijn”. Dat het zowat de traagste attractie van het park is, maar wel de sleutelpositie om veel te laten mislopen, komen we pas nadien te weten.

Door die inbreng van Pascale worden de groepen gemaakt op basis van snelheid van een attractie. Pieter helpt daarbij door consequent de groepsindeling aan te houden en Steve mee te sleuren naar de Quimera. Een hel voor hem… blijkt nadien. Is dat bewust gedaan?

QUIMERA - PIETER EN STEVE

Pieter en Steve belanden in de snelste achtbaan van het park. Op de baan vinden ze een droedel die ze moeten uitbeelden door telkens als ze voorbij het actiefotogedeelte komen een deel van het woord ACHTERSTAND uit te beelden. Pieter komt snel met de oplossing van de droedel maar is wel degene die beslist om het woord letter per letter uit te beelden. Wat maakt dat het duo in totaal 12 ritjes zou moeten gedaan hebben op de achtbaan. Dat is een rare keuze omdat je het aantal ritjes kan beperken tot de helft. 1x voor de droedel, 1x voor ACHT (het cijfer) dan voor de letters E,R,S en dan een laatste ritje door te wijzen naar je tand. Het had Steve in alle geval een trauma bespaart.

Het lukt Steve niet om die 11 ritjes af te werken, dus het is bijna zo goed als onmogelijk om het woord ACHTERSTAND door te seinen naar Baha en Pascale. Die dan in het groene boekje hadden moeten gaan opzoeken op welke pagina dat woord stond. De pagina was het kluisnummer.

TRONCOS - JOKE EN LLOYD

Joke en Lloyd belanden in de boomstammetjes waar ze in een tunnel rekensommetjes vinden die ze moeten oplossen. Ze moeten de som binnen het uur oplossen zodat ze hun kluisnummer ontdekken.

Veel verkeerd gebeurd daar niet. Buiten dan misschien het feit dat Joke wat rekenfouten maakt, maar hoe zou je zelf zijn. Rekenen in de boomstammetjes in Mexico is geen alledaagse handeling. Ook dit duo slaagt erin om hun cijfer te vinden.

SUPERSONICOS - PASCALE EN BAHA

Pascale en Baha krijgen de sleutelpositie in handen. Zij moeten drie attracties bezoeken, met een hoop kinderen bij de hand. Alle cijfers die ze per attractie verzamelen, moeten ze optellen en dat is hun kluisnummer.

Ze gaan eerst naar het spiegelpaleis, waar het hoopje ongeregeld de mollogo’s moet tellen. Ze komen op 9 uit, maar Pascale beslist later op haar stappen terug te keren en opnieuw te gaan tellen, waardoor ze er plots 11 tellen. Het kindje dat de eerste keer ‘TIEN’ riep, werd door Baha straal genegeerd.

In het ballenkraam moeten ze een rij volledig omver gooien. Als dat lukt, krijgen ze een knuffel met een cijfer op. Dat moet zowat de makkelijkste molopdracht ever geweest zijn.

Als laatste gaan ze naar de Supersonicos waar ze de kinderen moeten inzetten om de cijfers in de attractie te lezen. Het lijkt onmogelijk, maar doordat Pascale terugkeerde naar het spiegelpaleis en ze opnieuw de mollogo’s gingen tellen, is het hen nog gelukt ook om het juiste kluisnummer te vinden.

Door twee van de drie kluisjes open te hebben gekregen, verdient de groep €2000. Daar komt nog eens €1000 bij omdat ze kunnen achterhalen welk familielid er in welk mascottepak zit.

OPDRACHT 2: DRIVE-IN CINEMA

INZET: €9450 / VERDIEND: €1025

De kandidaten belanden in een Drive-in bioscoop waar ze zes filmfragmenten te zien krijgen. Elk zitten ze in een aparte auto, samen met hun familielid. Elke goede vraag levert per persoon die het juist antwoord geld op. En hoe meer vragen, hoe meer geld de vraag opbrengt. Elke keer ze een juist antwoord geven mogen ze kiezen om verder te spelen en voor meer geld te gaan of om te stoppen, het gewonnen bedrag te innen en de nacht doorbrengen in een luxehotel.

Steve speelt op safe en rijdt samen met zijn vrouw naar het hotel toe na het juist beantwoorden van één vraag. €25 voor de pot. Pieter beantwoordt de vraag ook juist, maar beslist verder te spelen.

Iedereen beantwoordt vraag 2 juist, maar alleen Baha beslist om met €50 naar het hotel te vertrekken.

Enkel Joke en Lloyd hebben vraag drie juist, maar beslissen nog verder te spelen.

Bij vraag 4 gebeurt er iets raar. Iedereen heeft de vraag juist en Joke (€350), Lloyd (€350) en Pascale (€250) beslissen om naar het hotel te vertrekken. Enkel Pieter blijft en wil, naar eigen zeggen ‘het spel blijven spelen’. Het is wel een mooie schijnbeweging om je best te blijven doen voor de groep, maar uiteindelijk niks binnen te brengen. Dan toch de Mol, Pieter?

OPDRACHT 3: SHOP BEFORE YOU SHOT

INZET: €3000/ VERDIEND: €0

De kandidaten mogen met hun familielid voor €1000 gaan shoppen. Ze mogen spelen voor de inhoud van de winkelkar of 3 pasvragen. Ze kunnen die enkel verdienen als ze elkaar niet afschieten met een paintballgeweer. Als enkel de mensen worden neergeschoten die voor pasvragen gingen, verdient de groep €3000. Dat gebeurt niet. Niemand vertrouwt iemand en buiten Pieter wordt iedereen afgeschoten, die weer het voortouw neemt in de ganse discussie. Opvallend ook dat enkel Joke en Lloyd voor pasvragen gaan. Joke speelt het spel gewoon voor zichzelf om te winnen en doet dat zeer goed. Lloyd daarentegen handelt echt vreemd voor zijn doen door voor de jokers te kiezen. Maar ik ben eruit Lloyd is de Mol, en wel hierom!

Zie je het? In de weerspiegeling van zijn helm staat toch duidelijk de letter M?

TEST EN EXECUTIE

De kandidaten zitten op hetzelfde spoor als ik en verdenken Pieter en Lloyd. Of dat dan betekent dat één van die twee ook effectief de Mol zijn is koffiedik kijken. MAAR, de kans wordt wel steeds groter.

FOLLOW THE MONEY

Lloyd is mijn nummer 1 Mol maar de ‘Follow the money’ spreekt dat wel wat tegen. Hij brengt zowat het meest binnen van alle kandidaten, wat natuurlijk ook een afleidingsmanoeuvre kan zijn. Pieter, die door veel mensen nog verdacht wordt, brengt het minste geld binnen en ook hij blijft op mijn verdachtenlijst staan.

IK VERDENK

Deze twee blijven tot de finale. Dat hoop ik toch. Al kan het ook een dikke tunnelvisie zijn. We zullen zien. Volgende week!

Zoek mee naar de mol op onze Facebookpagina!

Dit al gelezen?