© Twitter @kanyewest, @Stephaniehazen

De Twitter-tirade van Kanye West: liefde voor Donald Trump, Kanye2024 en een hoop nonsens

26 april 2018

Kanye West heeft het blijkbaar wel voor Amerikaans president Donald Trump. In een nieuwe Twitter-tirade nam hij het op voor de president en hij gooide nog wat extra olie op het vuur door gespot te worden met een 'Make America Great Again'-pet op. De rapper sprak zich in het verleden al uit voor Trump, maar hoe ver gaat de liefde van Kanye eigenlijk voor Donald Trump? En gaan we echt Kanye2024 zien?

"Je moet het niet eens zijn met Trump, maar ze kunnen er niet voor zorgen dat ik niet van hem hou. We zijn beiden 'dragon energy'. Hij is mijn broeder. Ik hou van iedereen. Ik ben het niet eens met alles wat iemand doet. Dat is wat ons individuen maakt. En we hebben het recht om onafhankelijk te denken." In een ware Twitter-tirade, die varieerde van pseudo-psychologische praat over politieke statements tot absolute nonsens, nam rapper Kanye West het op voor Amerikaans president Donald Trump.

Terechtwijzing door Kim Kardashian

Hoewel de wereldberoemde rapper zich vroeger al uitsprak voor Trump, en zelfs een meeting met hem had, kwamen die uitspraken toch wat onverwacht. Zelfs voor zijn vrouw Kim.

Zij belde hem namelijk al snel op. "Mijn vrouw heeft me net gebeld", tweette Kanye niet veel later. "Ze wou dat ik het aan iedereen duidelijk maakte. Ik ben het niet eens met alles dat Trump doet. Ik ben het niet voor 100 procent eens met iemand anders dan mezelf." Vrouwlief Kim had duidelijk door dat de Twitter-tirade van haar man bij velen kwaad bloed zou zetten.

"Make America Great Again'

Maar toch vond de rapper er niets beter op dan nog wat extra olie op het al hoge vuur te gooien door tweets van zichzelf met een 'Make America Great Again'-pet op de wereld in te sturen.

"We got love", schreef hij bij een selfie. Waarna hij trots nog toonde dat zijn 'MAGA'-pet gesigneerd is door Trump himself.

"Bedankt Kanye, heel cool!"

Al die liefde voor Trump was ook de president zelf niet ontgaan, die Kanye al snel wat liefde teruggaf. "Bedankt Kanye, heel cool!", tweette de POTUS, samen met een retweet van de gesineerde pet: "MAGA!" Dat kon ook Ye natuurlijk niet zo laten. Hij screenshotte die tweets en postte ze uiteraard meteen weer op Twitter.

Naast zijn liefde voor Trump, tweette de bekende rapper nog over voormalig president Barack Obama ("die op acht jaar tijd niets had veranderd in Chicago"), Hillary Clinton ("Ik hou ook van Hillary") en zelfs Apple-CEO Tim Cook ("Ik zou graag eens met hem samenzitten. Ik heb wel wat ideeΓ«n"). Maar wat vooral in het oog sprong, waren de vele verwijzingen naar een mogelijke presidentscampagne van de rapper zelf in de toekomst.

#Kanye2024

Zo tweette hij een verkiezingsposter van zichzelf met daarop de niet mis te verstane slogan "Keep America Great #Kanye2024". Die posters hingen blijkbaar op verschillende plaatsen in Los Angeles, Chicago en New York. Of het het werk van Kanye zelf is, is niet geweten. Even daarvoor had hij al gewoon "2024" de wereld ingestuurd.

Tijdens zijn Twitter-tirade opperde hij ook dat hij als president de naam van Air Force One zou gaan aanpassen: "Als ik president word, moeten we de naam veranderen in Yeezy Force One!"

Het is trouwens niet de eerste keer dat de wereldster opperde voor het presidentschap te gaan. Op de MTV Awards in 2015 zei hij al in 2020 zich kandidaat te gaan stellen en een jaar later verklaarde hij in een interview dat "rappers de filosofen van onze tijd zijn, celebrities zijn influencers, kijk maar naar de president. Trump was geen politicus en toch won hij".

"Ik ben goed in ping pong"

De vraag is natuurlijk of de rapper het echt meent. Aan de rest van zijn tweets is dat alleszins niet af te leiden. Door al de nonsens is het moeilijk zien welke tweets serieus zijn en welke niet. "Ik ben goed in ping pong" of "Ik ben 40 jaar oud en ik word nu maar het kind van mijn ouders" schreeuwen niet meteen 'presidentskandidaat' ...

Of 'Kanye2024' er ook echt van zal komen, valt nog af te wachten. Maar in tussentijd willen we jullie deze tweets van 'm zeker niet onthouden:

Zouden jullie stemmen voor presidentskandidaat Kanye West?

Lees meer

Dit al gelezen?