© EPA

Kanye West wil “groter worden dan Apple” en daarom ontslaat hij zijn manager

25 april 2018

Kanye West heeft zijn co-manager en coach Scooter Braun de laan uitgestuurd. Die is het best bekend als de mentor van Justin Bieber. Kanye zou "de traditionele muziekindustrie” willen verlaten.

Kanye West ontsloeg vorige maand nog zijn andere co-manager Izvor “Izzy” Zivkovic die hem acht jaar lang vertegenwoordigde. Volgens het Amerikaans muziekblad Billboard zullen “de bedrijven van Kanye en Izzy wel op een andere manier samen blijven werken”.

“Traditionele muziekindustrie verlaten”

Betrouwbare bronnen vertelden aan Billboard dat Kanye zo’n drastische beslissingen aan het nemen is omdat hij “de traditionele muziekindustrie wil verlaten”. Hij zou vanaf nu alles “in eigen beheer” willen doen en zou aan Braun en zijn team voorgesteld hebben om voltijds voor hem te werken. Braun was genoodzaakt om dat aanbod af te slaan omdat hij andere verplichtingen heeft. Toch verbreekt Kanye West voorlopig niet zijn contracten bij de platenlabels Def Jam en Sony/ATV.

Braun staat erom bekend Justin Bieber ontdekt te hebben toen die amper 12 jaar was. Ook is hij volgens velen de man achter de comeback van Bieber. Braun is ook manager van artiesten zoals Ariana Grande en Martin Garrix.

“Groter dan Apple”

De Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ gaat nog een stapje verder door te beweren dat Kanye de laatste tijd “een beetje wisselvallig” is en dat hij Braun voor “een ultimatum” gesteld had. Verder zou Kanye "nog steeds goede banden hebben met Braun" en zou Kanye “groter dan Apple” willen zijn.

Nieuwe plaat

Kanye kondigde onlangs op Twitter aan dat hij een nieuw album uitbrengt in juni. Hij zal ook samen werken met de artiesten Nas, Pusha T, Teyana Taylor en Kid Cudi. Het laatste album van Kanye West 'The Life of Pablo' kwam uit in 2016. Ook bracht hij in tussentijd een reeks boeken uit.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, circuleren er ook geruchten dat Kanye zich kandidaat wil stellen om Amerikaans president te worden in 2024.

Lees meer

Dit al gelezen?