Waarom naakfoto's sturen gezond is.

Waarom naaktfoto's sturen gezond is.

24 april 2018
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

Voel je je soms slecht dan heb je geluk want naaktfoto’s zijn helemaal in en blijken erg goed te zijn voor je gezondheid!

Het fenomeen sexting

Een enquête gemaakt door enkele studenten uit de universiteit van Antwerpen heeft een steekproef gedaan bij enkele jongeren uit heel Vlaanderen waaruit blijkt dat jongeren zich beter voelen na het sturen van naaktfoto’s. Het fenomeen, dat ook wel sexting genoemd wordt, is de laatste jaren erg populair geworden mede dankzij de opkomst van snapchat waarbij een foto na enkele seconden verdwijnt en men de foto niet kan opslaan. Ook enkele accounts zoals gentstudent42.1 zorgen voor een grote hype en normalisering van het sturen van naaktfoto’s. Gentstudent is erg bekend bij jongeren in Vlaanderen waar iedereen die het account volgt de ingestuurde naaktfoto’s kan bekijken. De meisjes (en soms ook jongens) maken zichzelf natuurlijk onherkenbaar wanneer zij zo’n foto doorsturen.


Positieve gevolgen

Uit het onderzoek blijkt dat 1/10 van de jongeren onder 18 jaar al eens een naaktfoto hebben gestuurd waarvan 80% meisjes zijn. Men doet het omdat ze er een kick van krijgen. Als je naaktfoto’s verstuurt krijg je ook een zelfvertrouwen boost tenzij de ontvanger er negatief op reageert (wat dus niet veel gebeurt). Door deze boost ga je positiever in het leven staan en een gelukkiger leven leiden. Je gaat ook meer zelfverzekerd zijn over je lichaam en minder complexen creëren. Sexting bevorderd de relatie met je lief en zorgt voor een betere vruchtbaarheid door een hormonale stimulans in de hersenen. Dus zeker een aanrader als je wat meer passie in je relatie wilt.


Het gevaar van sexting

Er zijn ook gevaren gebonden aan sexting. Als een foto uitlekt door het nemen van een screenshot worden de meeste slachtoffers jarenlang op school gepest met de foto’s. Jaarlijks gaat het om tientallen jongeren die professionele hulp zoeken. Zij kampen onder andere met depressie, posttraumatische stressstoornis, suïcidale gedachten en misbruik van drank en drugs. Veel slachtoffers zoeken geen hulp uit schaamte, waardoor de ernst van hun klachten aanzienlijk verergerd. Door een gesprek aan te gaan met ouders of een andere vertrouwenspersoon, kunnen psychische klachten verminderd worden. Zet dus uit voorzorg al zeker niet je gezicht in een foto wanneer je je er toch aan waagt om een naaktfoto te versturen en dit alleen doet naar iemand die je ten volste vertrouwt.

Dit al gelezen?