© Epa

Netflix maakt animatieserie van 'The Fast and the Furious'

24 april 2018

Doe je gordel maar om, want Netflix neemt je mee voor een rit. De streamingdienst verandert The Fast and the Furious-franchise in een animatieserie. Deze spin-off zal vooral gaan over Tony Toretto die in de voetsporen treedt van zijn neef Dom (Vin Diesel). 

Netflix kondigde maandag aan dat het een spin-off maakt van de populaire Fast and the Furious-films als onderdeel van de deal van Netflix met DreamWorks Animation. De animatieserie wordt geleid door Tim Hedrick en Bret Haaland en geproduceerd door de Fast and the Furious-filmproducenten Vin Diesel, Neal Moritz en Chris Morgan. Wanneer de serie precies uitkomt, is nog een vraagteken, maar fans kunnen wel de twee laatste actiefilms verwachten in april 2020 en april 2021.

We kunnen wel al verklappen waarover de serie zal gaan. Het hoofdpersonage is de tiener Tony Toretto die net zoals zijn neef Dom fast en furious is. Hij en zijn vrienden worden opgeroepen door een overheidsinstantie om te infiltreren in een racecompetitie van een misdaadorganisatie. "We zijn zeer verheugd om onze fantastische samenwerking met DreamWorks Animation naar een hoger niveau te tillen met nieuwe mogelijkheden van de uitgebreide bibliotheek van Universal Pictures", zei Netflix-producer Melissa Cobb.

Wereldwijd fenomeen

De films hebben in totaal meer dan vijf miljard dollar opgebracht. De actie, auto’s, stoere spierbundels en knappe vrouwen hebben heel wat kijkers gelokt. "De Fast and the Furious-franchise is een wereldwijd fenomeen dat geliefd is bij het publiek van alle leeftijden, en we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met de nieuwe animatieserie die de actie, het hart, de humor en de wereldwijde aantrekkingskracht van de speelfilms zullen vastleggen”, vertelt Cobb.

Lees meer

Dit al gelezen?