© Getty

Harry Potter-acteur sterft op 49-jarige leeftijd

23 april 2018

Verne Troyer, de acteur die bij het grote publiek vooral bekend stond om zijn rollen in 'Austin Powers: The Spy Who Shagged Me', een aantal slapstickcomedies en 'Harry Potter and the Philosophers Stone' is op 49-jarige leeftijd overleden. Mini-Me, zoals Troyer ook wel genoemd werd, had al jaren problemen met een alcoholverslaving. 

Verne Troyer, de man met de kleinste gestalte onder de dwergacteurs in Hollywood (80 centimeter), overleed dit weekend, hij was 49 jaar oud. Troyer vocht al jaren tegen een alcoholverslaving en werd daarom ook eerder deze maand opgenomen in het ziekenhuis. Er is nog geen officiële doodsoorzaak bekend, maar statements op zijn sociale media verwijzen wel naar depressie en zelfmoord.

Mini-Me en Griphook

Troyer werd bekend bij het grote publiek als Mini-Me, de kloon van Doctor Evil in Austin Powers: The Spy Who Shagged Me en Austin Powers in Goldmember. Voor deze generatie (of mensen die niet van slapstick houden) zal Troyer ook voor altijd de originele Griphook uit Harry Potter and the Philosopher's Stone zijn.

Griphook is de goblin die Harry Potter voor het eerst naar zijn kluis brengt in de eerste film van de franchise en wordt ook in de zevende en achtste film nog een belangrijk personage. Troyer geeft echter enkel gestalte aan de goblin in de eerste film en de stem werd door iemand anders ingesproken. Door zijn dwerggroei had Troyer namelijk een beperkt stemvolume.

"Positieve verandering"

"Verne was iemand die erg veel om mensen gaf. Hij wilde iedereen doen lachen en ze gelukkig maken", klinkt het op sociale media. "Als iemand in nood was, zou hij er alles aan doen om ze te helpen. Verne hoopte dat hij een positieve verandering kon maken met de platformen die hij had en hij probeerde die boodschap elke dag te verspreiden."

Verne nog eens bezig zien in Austin Powers? Bestel de DVD hier.
Of toch nog eens zijn versie van Griphook zien? Dat kan hier!

Wie met vragen zit kan de Zelfmoordlijn bereiken op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be. Daar kan je ook chatten met iemand die naar jou luistert.

Lees meer

Dit al gelezen?