© National Geographic

Antonio Banderas speelt Pablo Picasso in het tweede seizoen van 'Genius'

22 april 2018

Na het succes van het eerste seizoen, rond natuurkundig genie Albert Einstein, belicht het tweede seizoen het leven van Pablo Picasso. Antonio Banderas vertolkt de rol van de even excentrieke als geniale kunstenaar. Het nieuwe seizoen van 'Genius' werd opnieuw geregisseerd door Ron Howard en zal vanaf vanavond te zien zijn op National Geographic.

Net zoals Einstein in het eerste seizoen van Genius stelde Picasso zich de wereld op een totaal nieuwe en niet-traditionele manier voor. Hij vernieuwde de kijk op kunst en creativiteit. De kunstenaar maakte in zijn leven ruim 50.000 werken.

Picasso’s passie en onuitputbare creativiteit waren onlosmakelijk verbonden met zijn chaotische persoonlijke leven inclusief onstuimige huwelijken en vele affaires. In het nieuwe seizoen van Genius maak je hier ook uitgebreid kennis mee.

De Spaanse acteur Antonio Banderas keek er in ieder geval al stevig naar uit om Pablo Picasso, een dorpsgenoot, te mogen vertolken: "Het levensverhaal van Pablo Picasso fascineert mij al jaren! Ik heb veel respect voor deze man die ook afkomstig is uit mijn geboorteplaats Màlaga.."

Net als aan de vorige reeks van Genius werkte ook deze keer sterregisseur Ron Howard mee aan de reeks.

"Antonio was een logische keuze. Net zoals Picasso heeft hij een open kijk op het leven die zal bijdragen aan de genialiteit die we zoeken. Hij heeft zo’n groot bereik als acteur, dat ik zeker weet dat hij deze briljante en onconventionele kunstenaar op een gepaste manier tot leven kan brengen."

Het nieuwe seizoen van Genius telt tien afleveringen en zal vanaf zondag 22 april om 21.30 te zien zijn op National Geographic.

Lees meer

Dit al gelezen?