De enige reden waarom je PES boven FIFA zou verkiezen, valt dit jaar weg

18 april 2018

'FIFA 19' zou wel eens het meest complete voetbalspel ooit kunnen worden. De licentie voor de Champions League en de Europa League, die tot dit jaar bij Konami's 'Pro Evolution Soccer' lag, lijkt plots voor het grijpen. Het akkoord met de UEFA stopt vanaf dit jaar, waardoor EA een unieke kans moet ruiken.

Tien jaar lang was er een overeenkomst tussen Konami en de UEFA, en dat was voor FIFA-fans toch een doorn in het oog. Wie de Champions League wou spelen moest immers aan de slag met Pro Evolution Soccer, na FIFA de belangrijkste voetbalfranchise. Het is echter nog niet duidelijk wat er met de licentie zal gebeuren. Ga er dus niet van uit dat je in FIFA 19 met Cristiano Ronaldo de finale van de Champions League kunt halen. Maar in principe ligt de weg dus open.

Konami wil echter wel blijven samenwerken met de UEFA, maar zou zich op andere gebieden focussen voor PES 19. De meeste andere licenties zijn al in handen van de FIFA-franchise, waardoor je in deze games vaak vreemde namen krijgt zoals Man Blue, ofwel Manchester City. Dus als je PES enkel kocht voor die Champions League, dan moet je in september toch maar eens nadenken over FIFA 19.

Lees meer

Dit al gelezen?