© EPA

DJ Khaled wil een patent op de naam van zijn zoontje om brol aan zijn fans te verkopen

17 april 2018

DJ Khaled heeft een aanvraag ingediend voor een patent op de naam van zijn zoontje van anderhalf jaar, Asahd. Khaled is van plan om onder die naam een hele reeks producten te lanceren, gaande van cosmetica, kledij en games tot kinderenboeken, tutjes en zelfs speelgoedautootjes. Dure brol van de bovenste plank dus.

Asahd zag in oktober 2016 het levenslicht. Zijn naam betekent letterlijk “leeuw” in het Arabisch en hij staat aangeduid als “executive producer” op DJ Khaled zijn laatste album ‘Grateful’ van juni 2017. Op de platenhoes zien we een stoere Asahd in een bubbelbad. Toen was het nog schattig!

Op cover van tijdschrift

Het nieuws dat DJ Khaled een patent wil op de naam van zijn zoon werd naar buiten gebracht door de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

DJ Khaled probeert Asahd de jongste tijd echt te hypen. Zo verscheen de peuter onlangs nog op de cover van het Amerikaanse lifestyletijdschrift Ocean Drive.

Doodsteek van Jack White

Vorige maand werd DJ Khaled nog fel bekritiseerd door voormalig The White Stripes-frontman Jack White. Die wierp in een interview met het muziektijdschrift Rolling Stone op dat DJ Khaled eigenlijk amper zélf muziek maakt.

Hij verwees naar de song Wild Thoughts waarvan de gitaarriffs zijn gesampeld uit Maria Maria van Santana en Wyclef Jean. DJ Khaled huurde Rihanna en Bryson Tiller in om de zangpartijen te verzorgen. Zelf rapt of zingt DJ Khaled niet.

White wees erop dat Wild Thoughts “gewoon het volledige Santana-nummer is”. “Het was leuk van DJ Khaled om dat te schrijven, te performen en op te nemen”, zei de zanger-gitarist sarcastisch. “Goed voor hem! Hij is een ongelooflijk getalenteerde man. Geen twijfel mogelijk. Hij doet zo veel!”

Vergelijking met Quincy Jones

Vorig jaar verantwoordde DJ Khaled zich nog aan de Amerikaanse entertainmentwebsite NME voor soortgelijke verwijten: “Als ik met artiesten werk, probeert ik hun grootsheid naar buiten te brengen."

"Ze zijn op zichzelf al goed, maar ik wil enkel het beste.” Ook vergeleek DJ Khaled zich in datzelfde interview met de legendarische jazztrompettist en - zanger Quincy Jones.

Lees meer

Dit al gelezen?