© Netflix

Netflix groeit nóg sterker dan verwacht door de populariteit van hun Originals

17 april 2018

De online streamingdienst Netflix blijft maar groeien. Van januari tot maart verwelkomde het platform maar liefst 7,41 miljoen nieuwe gebruikers, waarmee ze de verwachte groei met meer dan een 1 miljoen overtreffen. 

Netflix heeft z'n eigen verwachte groei overtroffen, dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de streamingdienst bekend maakte. Van januari tot maart groeide het aantal Netflix-gebruikers met maar liefst 7,41 miljoen. Waardoor het totale aantal gebruikers nu op 125 miljoen ligt.

Nieuw record

Met een groei van 7,41 miljoen gebruikers zet Netflix een nieuw record. Nooit eerder had de streamingdienst in het eerste kwartaal van het jaar een grotere groei. Netflix verwachtte tijdens het eerste kwartaal 6,35 miljoen nieuwe gebruikers te verwelkomen, maar dat cijfer werd dus met ruim een miljoen overtroffen.

Bij de nieuwe gebruikers zijn 1,96 miljoen mensen uit de Verenigde Staten en 5,46 miljoen internationale gebruikers. Dat grote aantal internationale gebruikers is waarschijnlijk voor een deel te wijten aan de internationale populariteit van de series The End of the F***ing World, La Casa De Papel en het nieuwe seizoen van Marvel's Jessica Jones.

Inkomsten

Bij een dergelijke groei horen natuurlijk ook immense inkomsten. In het eerste kwartaal van 2018 rijfde Netflix zomaar eventjes 3,7 miljard dollar binnen, goed voor bijna 3 miljard euro. De nettowinst voor het bedrijf bedraagt zo 290 miljoen dollar, of zo'n 234 miljoen euro.

Dat geld wil Netflix investeren in meer eigen content. De streamingdienst wil dit jaar namelijk 700 nieuwe Netflix Originals maken. Al wil dat label niet noodzakelijk zeggen dat ze alle series, films of specials die dit label dragen ook daadwerkelijk zelf gemaakt hebben. Zo zijn series als House of Cards, Riverdale en Orphan Black eigenlijk gemaakt door externe partijen en meestal maar deels geproducet door Netflix.

Voor het tweede kwartaal, van april tot juni, verwacht Netflix een groei van 6,2 miljoen nieuwe gebruikers. De streamingdienst mikt hierbij op 1,2 miljoen nieuwe Amerikanen en 5 miljoen nieuwe internationale gebruikers.

Lees meer

Dit al gelezen?