© YouTube

Geen WK-lied voor de Rode Duivels? Daar wil Zanger Rinus verandering in brengen en je moet zijn poging horen!

15 april 2018

De Rode Duivels gaan deze zomer naar het wereldkampioenschap voetbal in Rusland zonder officieel WK-lied sinds de samenwerking met Damso is stopgezet. Sindsdien hebben al heel wat artiesten een poging gedaan om toch een lied te maken om de Belgen aan te moedigen. Een van hen is Zanger Rinus en hoewel zijn nummer misschien niet de beste is, is het wel sowieso het grappigste.

Damso was de uitverkoren man om voor de Rode Duivels en hun fans een lied te maken voor het komende WK. De rapper is in Brussel en Wallonië razend populair en ook veel Rode Duivels zijn fan van hem.

Maar toen riep de Vrouwenraad de sponsors van de Rode Duivels op om zich tegen de keuze voor de rapper te verzetten door zijn vrouwonvriendelijke teksten. De politiek en de sponsors volgden al snel die oproep en de KBVB kon niet anders dan de samenwerking met Damso stopzetten.

Zanger Rinus als fan van de Rode Duivels

Even leek het erop dat dj Henri PFR als vervanger zou aangeduid worden, maar uiteindelijk besliste de KBVB dat de Rode Duivels zonder eigen lied naar het wereldkampioenschap moeten.

De ideale gelegenheid voor andere artiesten om zich te laten horen en die boodschap is zelfs in Nederland opgepikt. Dit weekend loste Zanger Rinus zijn WK-song. Je kent de cultzanger misschien nog wel van Hey Marlous, Met Romana op de scooter en Heb jij mijn piek gezien?.

Nu lanceert hij als steun voor onze nationale ploeg het nummer De Rode Duivels, maar of het een hit wordt laten we vooral aan jullie beoordeling over.

Beluister hier het WK-lied van Zanger Rinus:

Zijn jullie fan of niet?

Lees meer

Dit al gelezen?