© iStock

5 dingen die gebeurden op vrijdag de 13de

13 april 2018

Is het enkel bijgeloof of is vrijdag de 13de echt een ongeluksdag? Misschien geloof je er niet in, maar doorheen de geschiedenis zijn er wel enkele erge dingen gebeurt op een vrijdag de 13de. Naast vandaag valt 13 juli ook op een vrijdag dit jaar.    

1. Wereldoorlog Twee: Buckingham Palace wordt gebombardeerd

© iStock


De Nazi’s bombardeerden Buckingham Palace op vrijdag 13 september 1940. Er kwam één persoon om het leven en de koninklijke kapel werd volledig verwoest.

2. Tupac Shakur is gestorven

© Getty Images

De rapper werd op 7 september 1996 neergeschoten in Las Vegas, maar overleed zes dagen later aan zijn verwondingen op vrijdag 13 september. De moord op de bekende rapper is één van bekendste onopgeloste moordzaken.

3. De crash van IBM

© epa

Een virus vertraagde op vrijdag 13 januari 1989 honderden computers van IBM. Ook duizenden bestanden werden verwijderd door het virus.

4. De Costa Concordia

© epa

Op vrijdag 13 januari 2012 kwam de kapitein van de Costa Concordia te dicht bij de rotsachtige kustlijn, waardoor het cruiseschip kapseisde voor de Italiaanse kust. 32 mensen kwamen om het leven.

5. Vliegtuigcrash in het Andesgebergte en in Rusland

© epa

Op vrijdag 13 oktober 1972 crashte een vlucht die onderweg was van Uruguay naar Chili in het Andesgebergte. Na tien dagen werd de zoekactie naar overlevenden stopgezet, maar 72! dagen na de crash werden er nog zestien overlevenden gevonden zijn in de bergen.

Op diezelfde dag crashte ook in Rusland een vliegtuig. Het was toen de zwaarste vliegtuigramp in Rusland. Alle 174 mensen die aan boord waren kwamen om het leven, het is nooit duidelijk geworden wat de oorzaak was van de crash.

Lees meer

Dit al gelezen?