© Epa

Deze studente wordt overstelpt met haat op Twitter na foto  

13 april 2018

De wapendiscussie wordt al heel lang gevoerd in Amerika. Jongeren kwamen massaal in opstand tegen de gebrekkige wapenwet, maar één student verdedigt openlijk de toelating van wapens in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Brenna Spencer zorgt voor veel ophef op sociale media toen ze een foto postte van haar met een pistool. 

"Ik neem geen normale afstudeerfoto's ...", post ze op haar Twitteraccount. De 22-jarige Brenna Spencer is juist afgestudeerd aan de University of Tennessee en wou dat laten zien op sociale media. Al liet ze heel wat meer zien …

Op 7 april postte ze een foto op Twitter die heel wat felle reacties uitlokte. Op de foto heeft ze een ‘Women for Trump’-T-shirt aan en een wapen in de tailleband van haar broek. “Ik wil dat de foto laat zien wie ik ben als persoon”, vertelde Brenna aan ABC News.

Felle reacties

Niet iedereen was opgezet met de foto. De reacties verraste de pas afgestudeerde: "Ik dacht wel dat het een beetje aandacht zou krijgen, maar niet in deze mate," zei ze. "Het was echt, echt verrassend om de hoeveelheid haat die ik kreeg te zien."

Brenna’s vriendin trok de foto voor het Hunter Museum of American Art in Chattanooga. Brenna ontving verschillende reacties waarin werd verweten dat ze de wet had overtreden door haar wapen te dragen op plaatsen waar dat eigenlijk verboden is, zoals het museum. Zelf ontkent ze dit: “Ik weet wat de wapenwet in Tennessee inhoudt. Ik heb het museum nooit betreden, maar stond enkel op hun grondgebied."

Anderen vonden dan weer dat ze gelijk had.

Brenna heeft toegegeven dat ze nog een paar andere wapens in bezit heeft. "Ik draag ze overal waar ik ze mag dragen," zei ze.

Lees meer

Dit al gelezen?