© Republic Records & XO

Vleermuizen en buitenaardse wezens: de nieuwe clip van The Weeknd is om de kriebels van te krijgen

13 april 2018

The Weeknd is geen alledaagse popster, zover waren we ook al. Maar zijn clip voor 'Call Out My Name' is toch een extra specialleke. Vleermuizen uitspuwen, poppen van dieren, buitenaardse wezens en andere scènes om de kriebels van te krijgen. En toch raakt hij ermee weg. 

The Weeknd, geboren in Canada als Abel Makkonen Tesfaye, is bij het grote publiek voornamelijk bekend geraakt door de nummers Love Me Harder met Ariana Grande, I Can't Feel My Face en Earned It, dat op de soundtrack van Fifty Shades of Grey kwam te staan. Hij maakt er geen geheim van dat hij vaak en graag over seks en drugs zingt. Zijn eigen platenmaatschappij heet dan ook niet voor niets 'XO' of ecstacy and oxycodon, beide zeer verslavende middelen.

Call Out My Name

Eind maart vielen de fans van de popster achterover van verbazing: The Weeknd bracht onverwacht een heel nieuw album uit. Vol teksten, over zijn gebroken relatie met zangeres Selena Gomez, seks en drugs, die op melancholische muziek gezongen werden. Daarom ook de toepasselijke naam: 'My Melancholy'

Op het album stond onder andere het nieuwe nummer Call Out My Name, waar The Weeknd nu een videoclip van uitgebracht heeft. Zijn persoonlijk touch, het duistere en bovennatuurlijke, ontbreekt alvast niet. Waar hij het bij andere clips 'normaal' hield, maakt hij nu dubbel en dik goed met extra bizarre dingen in Call Out My Name. Zo doen aliens, poppen van dieren, verlaten cinemazalen, duistere straten en onheilspellende flatgebouwen de revue en spuwt Abel vleermuizen. Achja, we wisten al dat hij een specialleke is.

Bekijk hier de nieuwe clip van The Weeknd:

Lees meer

Dit al gelezen?