© iStock

Gmail krijgt een nieuwe look én een handige nieuwe functie: zo gaat 't eruitzien!

13 april 2018

Jouw vertrouwde inbox ziet er al jaren hetzelfde uit, maar binnen enkele weken rolt Google een update uit die voor een nettere, gestroomlijnder design zal zorgen. En er zijn ook al geruchten over een update waar wij heel hard achter staan. 

Nog enkele weken en de volgende update voor Gmail rolt van de band. Er is nog niet veel bekend over het nieuwe design van één van de meest gebruikte e-mailsystemen ter wereld, maar enkele dingen lijken wel duidelijk te zijn. De service zal er een pak gestroomlijnder en netter uitzien.

Proper en mét agenda

Volgens techwebsite The Verge zal Google voor de look van de website verder borduren op hoe de app er momenteel uitziet. Die kreeg een nieuw systeem in 2014, maar is sindsdien grotendeels hetzelfde gebleven. We gaan dus naar een inbox-gerichtere omgeving, die er properder uitziet en waarschijnlijk je linkerkolom niet meer volledig opeet.

En een extra leuke update? Volgens sommige bronnen zou de volgende Gmail desktopversie ook een soort zwevend kalendertje krijgen, waardoor je makkelijker afspraken kan inplannen. Je zal dus niet meer tussen verschillende tabbladen moeten switchen, een extra plus. Ook extra fijn: je zal e-mails kunnen snoozen, zodat ze niet meer in je inbox verschijnen tot op het moment dat jij dat wil. Zo raken je belangrijke e-mails niet ondergesneeuwd.

Nog enkele weken wachten

"We werken momenteel aan enkele grote updates aan Gmail, maar ze zijn nog in de draft-fase", zegt een Google-woordvoerder aan The Verge. "We hebben nog een beetje extra tijd nodig om alles op de rails te zetten, dus ik kan nog niets verklappen."

De update wordt eerst uitgerold bij G-Suite klanten en persoonlijke accounts. Gmail op het werk. Er worden nog enkele testen uitgevoerd in die betàfase, daarna kan iedereen toegang krijgen tot de nieuwe Gmail. Maar wanneer die fase uitgerold wordt, weten we dus niet.

Lees meer

Dit al gelezen?