© J.R.R Tolkien

Zo vader, zo zoon: Christopher Tolkien brengt deze zomer een nieuw boek uit over het Midden-Aarde

12 april 2018

De verhalen van J.R.R. Tolkien over elfen, hobbits, dwergen, koningen en koninginnen, zullen altijd van generatie op generatie doorgegeven worden. En dat mede door zijn zoon Christopher Tolkien. Hij herwerkt de verhalen van zijn vader en brengt deze zomer opnieuw een nieuw boek uit: "The Fall of Gondolin". 

Wie kent The Lord of the Rings en The Hobbit nu niet? De saga maakte van Tolkien een van de beroemdste schrijvers ooit. Na zijn dood in 1973 nam zijn zoon de pen van hem over. Christopher herwerkte Tolkiens verhalen die blijven liggen waren en bracht ondertussen al meer dan tien boeken uit. The Fall of Gondolin verschijnt deze zomer en kan je in de herfst bij ons vertaald in de boekenwinkels vinden. De titel komt misschien bekend voor bij zijn fans, want Gondolin is de stad die vernoemd wordt in The Silmarillion ,één van zijn eerdere publicaties.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in een periode lang voordat Frodo of zelfs Bilbo geboren waren. In een tijd waarin Morgoth, de al even slechte voorganger van Sauron, over het land regeerde. Het hoofdpersonage heet Ulmo of Heer van het Water, en het speelt zich af in de stad Gondolin die zich in een dapper moet vechten tegen kwaadaardige indringers.

Naast het boek komt er ook nog een serie over het Midden-Aarde uit! Daar zal je tot 2020 op moeten wachten.

Lees meer

Dit al gelezen?