DE MOL 2018 – AFLEVERING 3: TOEN VIER-KIJKEND VLAANDEREN OP ZIJN KOP STOND

12 april 2018
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

Het kon niet zijn. 33% procent van kijkend Vlaanderen verdacht Jeffrey. 33% had het bij het foute eind. Exit Jeffrey, na een spannende, derde aflevering van De Mol.

*Spoiler alert: dit bericht bevat informatie over de derde aflevering van De Mol.*

Deze blogpost verscheen eerst en origineel op http://mijnnaamislien.wordpress.com

OPDRACHT 1: DORPSFEEST

INZET: €4500 / VERDIEND: €1150

De aflevering begint al mysterieus met alle kandidaten die ontkennen dat ze De Mol zijn. Baha maakt zich extra verdacht door als enige niet te zeggen: “Ik ben de Mol niet.”

Op naar opdracht 1 dan. De kandidaten moeten een dorpsfeest voorbereiden en moeten zich daarvoor in drie groepen verdelen.

Piñata – Joke, Steve & Jeffrey (€250/ €1500)

Het loopt al goed fout bij het eerste trio. Vooral door toedoen van Steve slagen hij, Joke en Jeffrey er amper in geld te verzamelen. Ofwel is Steve afkomstig van Mars, ofwel kent hij echt niks van popmuziek, ofwel is hij de mol, want zo moeilijk waren die liedjes nu ook niet te herkennen. Tijdens deze opdracht doen Joke en Jeffrey echt wel moeite om geld in te zamelen. Door die €250 is Joke zelfs eindelijk van de 0 af. Al zal dat niet lang duren.

Had iemand trouwens al door dat er twee liedjes van de mashup verwezen naar Pieter? Is hij dan toch de mol?

Living on a prayer – Bon Jovi

Woah, we’re half way there
Woah, livin’ on a prayer
Take my hand, we’ll make it I swear
Woah, livin’ on a prayer

Viva la vida- Coldplay

For some reason I can’t explain
I know Saint Peter won’t call my name
Never an honest word
But that was when I ruled the world

Tequila – Baha & Lloyd (€900/ €1500)

De Tequilaproef gaat eigenlijk redelijk goed. Het enige wat echt opvalt is dat Baha niet echt meewerkt en vooral Lloyd laat antwoorden en gewoon volgt.

Sombrero – Pieter, Pascale & Katrien (€0/ €1500)

Dit drietal heeft op voorhand een opdracht die gedoemd is om te mislukken. Zo’n opdrachten komen nooit goed. Nochtans hadden ze een puik plan, bedacht door Pascale. Eén iemand moest de memory oplossen, één iemand speelde voor tussenpersoon en de derde trachtte de rode, blauwe en gele sombrero in het zicht te houden. Na de eerste wissel is het echter al verloren spel. Pieter speelde een fout tijdens de memory en roept Katrien die de sombrero’s in het oog houdt. Pascale zou moeten blijven kijken hebben naar de sombrero’s maar ook zij kijkt op. Er is dus niemand meer die de sombrero’s in het oog houdt en zo ook niemand die nog weet waar de juiste drie lopen. Hier is Pascale toch zwaar in de fout gegaan. En wat dacht je van het feit dat Katrien al altijd meedeed met een opdracht waar sombrero’s in voorkwamen. Het teken van de mol dit jaar.

Nog een opvallende verwijzing naar Lloyd. Op het dorpsfeest zegt hij de gezegende woorden: “Ik ben hier en ik blijf hier.” Zou dat kunnen omdat hij De Mol is.

OPDRACHT 2: AUTORACE

INZET: €3000 / VERDIEND: €1000

De kandidaten zitten op een autoraceparcours en moeten proberen om 5 ronden sneller af te leggen dan een ervaren racepiloot. Een kolfje naar de hand van chauffeur Jeffrey. Die kiest Pieter als copiloot. Die laatste neemt plaats in de kooi boven de auto en moet proberen om 5 vragen over het verkeer op te lossen die Jeffrey hem voorleest. De antwoorden staan allemaal in een boek dat Pieter krijgt. Maar hoe lees je in godsnaam een boek als je in een kooi zit die 100km/u gaat? Een antwoord moesten ze in elk geval geven door tegen 100km/u voorbij een flitspaal te passeren.

Drie van de vijf vragen zagen we in de montage. Jeffrey kon niet zien welke bordjes Pieter opstak in de kooi voor de flitspaal. Zou Pieter een verkeerd bordje de lucht in gestoken hebben om geld uit de pot te houden?

Als het tweetal klaar is, is het de beurt aan de rest van het team. In drie duo’s worden zij verdeeld om de racepiloot tegen te houden.

Steve en Katrien moeten elk een kilometer gefietst hebben zodat het verkeerslicht op rood springt en de chauffeur 20 sec moet wachten. Steve maakt zich hier heel verdacht. In zijn introductie kwamen we te weten dat hij marathons loopt. Maar hij zou dus niet in staat zijn een kilometer te fietsen zonder half dood te zijn? Moest het een molactie geweest zijn, is die alvast mislukt, want de andere kandidaten konden er wel voor zorgen dat de auto voldoende vertraagd werd.

Joke en Pascale moesten een oude man laten oversteken die enkel over mocht als de elektrische arm zwaaide waarvan de draad compleet in de knoop zat. Zonder veel problemen lukt dat het duo ook.

Baha en Lloyd verbroederen weer en moeten samen de band van de safetycar vervangen. Met wat klungelen lukt dat uiteindelijk wel. Maar wat er mij vooral opviel was wat er OP de auto stond.

‘Official Car of DeMol’. Betekent dat dat de Mol ‘Safe in the car’ zat? Zo wordt de piste naar Lloyd weer wat opengetrokken.

De kandidaten slagen erin de om de auto trager te laten rijden dan Jeffrey en verdienen €500. Die laatste en Pieter hadden echter maar 1 vraag van de 5 juist van de verkeersquiz, dus verdienen ze er een povere €500 bij.

TEST EN EXECUTIE

INZET: €3000 / VERDIEND: -€2500

De kandidaten vertrekken met een weinig aangespekte pot naar de testcomputers. Veel werd er niet prijsgegeven en dat had alles te maken met het spel dat nog moest komen.

Er waren 7 plekken op het vliegtuig naar Mexico City maar elke kandidaat moest een deel van het bedrag van de groepspot krijgen en dat mee op het vliegtuig nemen. Als de kandidaat naar huis moest, ging dat deel uit de pot. Als de kandidaten met de volledige pot op het vliegtuig konden stappen, kregen ze€3000. Het is moeilijk te achterhalen wat daar gebeurd is. Al zijn er wel een paar rare dingen gebeurd.

Jeffrey offert zich op en pakt een kistje met €0 en verliest zo de mogelijkheid nog iets aan de testuitslag te veranderen. Ik begrijp ook totaal niet waarom Baha daar plots in meegaat. Hij was eerst zo verschrikkelijk aan het tegenwerken. Het duo verdeelt de rest van het geld hoe zij het willen. Jeffrey geeft €6000 aan Lloyd. Betekent dat dat de jongeling niet op de verdachtenlijst van Jeffrey stond? Pieter krijgt de €3000 van Baha. Joke €2000, Pascale €1500, Steve €1000 en Katrien de €700. Met dat geld kunnen ze voor €500/ stuk pasvragen kopen als ze niet zeker waren van hun test of ze de Mol zijn en gewoon geld uit de pot willen. Joke, Pieter en Steve gaan in op het voorstel en kopen elk respectievelijk 1, 2 en 2 jokers. Zo zorgt Joke ervoor dat ze nog steeds de minst verdiener is in het spel en zich ook nog steeds verdacht maakt. Waarom ketste ze anders het voorstel onmiddellijk af toen Jeffrey voorstelde om het geld te verdelen aan de hand van wie al het meeste had binnengebracht? Omdat ze als Mol sowieso geld uit de pot wou spelen? In alle geval slaagt het team er niet in om de pot volledig in Mexico City te krijgen, dus ze krijgen hun bonus van €3000 euro niet.

FOLLOW THE MONEY

Het schema geeft nu een duidelijke weergave van onze minstverdieners. Joke staat met voorsprong op 1. De ereplaatsen gaan naar Pieter en Bahador. Katrien bracht op dit moment al het meeste geld binnen en blijft ook het minst opmerken tijdens het spel. Een sluwe Mol of een sluwe kandidaat?

IK VERDENK

Bovenaan mijn lijstje staan op dit moment Pieter en Steve. Pieter omdat er zoveel elementen naar de kerk verwijzen in de afleveringen en Steve omdat hij toch wel redelijk passief blijft meewerken. Hij werkt wel mee, maar zit vaak onopgemerkt toch wat rare dingen te doen. Joke hou ik in het oog omdat ze nog geen cent heeft binnengebracht en Lloyd begint toch ook op de radar te verschijnen.

Op naar volgende week!

EN OH JA…

Uw reporter was weer te spotten in het café. Ik sta wel degelijk op de onderstaande afbeelding. Aan u om te spotten waar.

Like onze FB-pagina en volg ons op Twitter! @demolBEhints

Dit al gelezen?