© AP/YouTube/Screenshot

Vlieg je binnenkort met Virgin naar de ruimte? Als je het prijskaartje kan betalen ...

12 april 2018

Wil jij ook de aarde vanuit de ruimte zien zoals de astronauten? Als het van Virgin afhangt, is die tijd niet meer zo veraf. De luchtvaartmaatschappij lanceerde voor het eerst in vier jaar een ruimteschip dat de geluidsbarrière brak. Next stop: space, maar let op, er is al een wachtlijst. 

Een héél bijzondere reis voor op je bucketlist, da's in essentie wat Virgin wil aanbieden: een reis naar de ruimte die elke 'mooiste treinreis ter wereld' zal doen verbleken. Door het zonlicht, welteverstaan, want je zal met Virgin binnenkort de aarde kunnen zien vanuit de ruimte.

Twee uur in de ruimte

Concreet: je wordt gelanceerd vanop aarde, spendeert twee uurtjes in de ruimte en vier minuten in totale gewichtloosheid en bekijkt onze blauwe bol op een geheel unieke manier. Enig probleem? De technologie staat nog niet echt op punt. Want ruimtereizen, dat kunnen we al, maar om zo'n reis regelmatig te organiseren, da's niet evident.

En dus is het een hele grote stap dat Virgin, na vier jaar stilte door een crash, opnieuw een SpaceShip lanceerde. SpaceShip2 ging door de geluidsmuur, volgens de website van Virgin, maar de ruimte haalde hij niet. Dat was ook niet de bedoeling: het bedrijf wil eerst nieuwe technologie testen op een veiligere hoogte. Maar dat SpaceShip2 de eerste verwachtingen inlost, is huge.

250.000 dollar

Binnen enkele jaren wil Virgin jou en je naasten dus een onvergetelijke ervaring bezorgen. Alleen, daar hangt wel een stevig prijskaartje aan. Voor twee uurtjes in de ruimte zal je zo'n 250.000 dollar betalen, geen kleingeld. Mocht je denken dat dat mensen afschrikt, forget it: de wachtlijst is al 700 man lang.

Zou jij zoveel geld betalen voor een retourtje in de ruimte?

Lees meer

Dit al gelezen?