© Naturist BnB

Naturisten hebben nu ook hun eigen AirBnB

12 april 2018

Goed nieuws voor wie graag reist en het 'luchtig' wil houden. Een Fins koppel lanceerde onlangs "Naturist AirBnB". De website werkt op dezelfde manier als AirBnB, al heb je wel een iets kleinere koffer nodig. 

Het was het Fins koppel Petri en Minna Karjalainen, zelf naturisten, die op het idee kwamen de website Naturist AirBnB op te zetten. Ze hadden hun huis al beschikbaar gezet op AirBnB maar merkten dat het mensen afschrikte dat ze zo open naturisten waren. "Dus hebben we dan maar besloten een naturisten-reizigerswebite te beginnen. We willen er de reismogelijkheden voor naturisten mee uitbreiden. Vandaag zijn die nog veel te beperkt.”, zeggen de eigenaars. Het koppel biedt naast huisvesting ook allerlei activiteiten aan zoals naakt bowlen of naakt op restaurant gaan.

Net zoals AirBnB

Het proces is hetzelfde als dat van AirBnB: zogenaamde hosts bieden verschillende opties aan, van een privé- of gedeelde kamer tot tent, appartement of huis. Gasten kunnen daarna een aanvraag doen, die goedgekeurd moet worden door de eigenaar. Het enige verschil met Naturist AirBnB? Je mag naakt zijn zoveel je wil.

Verboden voor creeps

Koen Meulemans, voorzitter van de Federatie van het Belgisch Naturisme, is alvast zeer tevreden met de website. Hij maakt zich wel zorgen over mensen die mogelijk slechte intenties zouden kunnen hebben. Maar daar hebben de Karjalainens een antwoord op: “Je kunt gasten vragen hun identiteitskaart door te geven. Daarnaast is wederzijds vertrouwen nu eenmaal een van onze basisprincipes, net zoals bij Airbnb. We geven al onze gebruikers de raad hun gevoel te volgen, en niemand in huis te halen bij wie ze een slecht gevoel hebben.”

Meer informatie kan je vinden op de website van Naturist AirBnB.

Lees meer

Dit al gelezen?