© EPA

Fan van de dashond? Dan moet je in de Duitse stad Passau zijn!

12 april 2018

De teckel of dashond is razend populair. Het kleine, eigenwijze hondje is zelfs uitgegroeid tot een modeaccessoire. Ben jij ook zo'n fan van deze lange woef? Regel dan maar snel een tripje naar Passau in Duitsland want daar is het eerste teckelmuseum ter wereld geopend! 

De teckel is een jachthond die oorspronkelijk werd gefokt in Duitsland, meer bepaald in Beieren. En laat het nu net daar zijn dat Josef Küblbeck en Oliver Storz, zelf trotse eigenaars van dashonden, het eerste teckelmuseum ter wereld openen. Dat weet Knack.

4.500 spullen en 21 vitrines

De voorbije 25 jaar verzamelden de twee initiatiefnemers meer dan 4.500 spullen. Het gaat onder andere om Waldi, de mascotte van de Olympische Spelen in 1972 in München, een enorme gouden teckel, asbakken in de vorm van het dier, oorbellen, zoutvaatjes en nog zoveel meer.

Deze collectie wordt voorgesteld in 21 vitrines. Deze hebben elk een ander thema zoals bijvoorbeeld 'de teckel en de jacht', 'de slapende teckel', 'de teckel als muze' en 'de teckel en het bier'.

Toerisme

De winkels en restaurants in de stad doen lustig mee met de teckelgekte. Zo worden er teckelpizza's, teckelpralines en allerlei andere lekkernijen in de vorm van het dier verkocht.

© Giphy

Wil je zelf naar het museum? Dat kan! Het museum is dagelijks open tot 6 januari volgend jaar. Op vrijdag moet je wel eerst even telefonisch iets laten weten.

Lees meer

Dit al gelezen?