© iStock

Vanaf nu kan je bij Zara shoppen in augmented reality

12 april 2018

Vanaf vandaag kan je 120 Zara winkels shoppen in augmented reality (AR). Via de Zara-app en sensoren in de etalage of in de winkel kan je modellen zien op je smartphone met de looks van Zara. Ook in België is de innovatie van Zara actief. Wie wil shoppen in augmented reality moet naar de Meir in Antwerpen gaan.

120 winkels van Zara worden uitgerust met speciale sensoren in de winkel en in de etalage. Wie de app heeft kan tijdens het shoppen zijn gsm over de sensoren bewegen en dan verschijnt er op je scherm meer informatie over de kledij. Er verschijnen ook modellen op je schermen die de looks van Zara dragen. Ook in België kan je deze nieuwe functie proberen. Eén van die 120 winkels is de Zara winkel op de Meir in Antwerpen.

Ook bij bestellingen

De AR-app van Zara kan je ook thuis gebruiken. De looks die de modellen op je scherm dragen, kan je direct online kopen. Als je je pakketje thuis ontvangen hebt, kan je je gsm voor het pakketje houden en krijg je op je scherm te zien wat er in de doos zit nog voor je die hebt geopend. De augmented reality beelden die je smartphone heeft gemaakt, kan je nadien ook delen op sociale media.

Bij augmented reality krijg je extra informatie over de werkelijkheid op je scherm en je ziet nog alles en iedereen rondom je. Niet zoals bij virual reality waarbij je volledig van de werkelijkheid bent afgesloten.

Innovatie bij Zara

Het augmented reality project van Zara is niet de eerste digitale innovatie die ze invoeren. Het maakt deel uit van een grotere digitale strategie waar de winkelketen mee bezig is. Zo is er onder andere in een winkel in Londen die al een test heeft gedaan met robots als winkelhulp. Zara is niet het eerste modemerk dat investeert in dit soort technologie. Eerder hadden Burberry en make-upmerk Rimmel een augmented realtiy functie toegevoegd aan hun app.

Lees meer

Dit al gelezen?