© iStock

Cannabissector is de snelst groeiende industrie in de Verenigde Staten

11 april 2018

Volgens Ian Siegel van de rekruteringssite ZipRecruiter.com is cannabis nu de snelst groeiende industrie in de Verenigde Staten. Vorig jaar was er een stijging van 445 procent in het aantal openstaande jobs in de sector.

Cannabis is in 29 staten al gedeeltelijk of volledig gelegaliseerd en daardoor zijn er heel wat jobs bijgekomen in cannabissector. "Niemand zal het graag horen, maar vorig jaar was er een stijging van 445 procent in het aantal openstaande jobs in de sector," zegt Siegel tijdens een conferentie.

693 procent meer jobs

Uit een analyse van ZipRecruiter, waarbij er gekeken werd wie mensen aanwerft en waar, blijkt dat jobs in de cannabissector het best scoren in Californië. Vier steden uit deze Staat staan in de top 11 van waar er de meeste mensen worden aangeworven in de cannabissector.

Volgens Siegel is er in het laatste kwartaal van 2017 een spectaculaire stijging geweest in het aantal openstaande jobs in de cannabissector. In de Verenigde Staten steeg het aantal jobs met maar liefst 693 procent op jaarbasis en 79 procent per kwartaal.

Snelle maatschappelijke veranderingen

Tijdens de conferentie maakte Siegel nog een interessant voor de toekomst. Volgens hem gaan de maatschappelijke veranderingen zo snel, dat het soms moeilijk wordt om ze te begrijpen. En dat toont aan dat door de explosieve groei van de cannabissector vooral het onderwijs onmogelijk kinderen kan voorbereiden op de toekomst.

Levenslang blijven leren is daarom wel degelijk wat we onze kinderen moeten aanleren. Je bent nooit klaar met leren”, aldus nog Siegel. “Dat is de toekomst.”

Lees meer

Dit al gelezen?