© iStock

Geld genoeg? Noem dan eens een dinosaurus naar jezelf

11 april 2018

Onderzoekers ontdekten onlangs een nieuwe soort dinosaurus. Zoals altijd, moet daarvoor een naam worden verzonnen. En daar wordt nu een veiling voor opgezet.

In 2013 vonden onderzoekers in de Morrison-formatie in Wyoming een skelet. In eerste instantie dachten ze dat ze te maken hadden met een soort allosaurus, een grote, vleesetende dinosaurus. Maar nu blijkt dat het gaat om een compleet nieuwe soort. De naam voor deze soort wordt bepaald door ... de hoogste bieder. Dat meldt Metro.

Meer tanden

Bij het bestuderen van het skelet zagen de onderzoekers dat het dier meer tanden had. Daarnaast was het bekken groter en de schouders langer. Ook de botten in de schedel verschillen van deze van andere allosaurussen. Al deze bevindingen deden hen besluiten dat het om een compleet andere soort gaat dan eerst gedacht.

Het skelet is 2,6 meter hoog en staat op een roestvrijstalen structuur om het gewicht van de schedel te kunnen dragen. Naar schatting zou het zo'n 155 tot 148 miljoen jaar oud zijn. 70 procent van de beenderen zijn bovendien nog volledig in tact.

© iStock

Veiling

Ben je geïnteresseerd? Dan moet je in juni bij het veilingshuis Auguttes in Parijs zijn! Eric Genest van Auguttes verwacht een hoge opbrengst: "Mijn schatting is tussen de 1,2 miljoen en de 1,8 miljoen euro voor deze dino. Maar dat is enkel een ruwe schatting. De prijs van zo'n exclusief item kan heel snel oplopen aangezien het om een voorlopig nog onbekende dinosaurus gaat waaraan de koper zijn of haar naam kan geven."

Er wordt bovendien verwacht dat vooral wetenschappers interesse zullen tonen in het skelet. Zij kunnen er namelijk interessant onderzoek op verrichten.

Lees meer

Dit al gelezen?