© Getty Images

Vrees niet: de waarde van Bitcoin zal weer stijgen

11 april 2018

De waarde van de Bitcoin is dit jaar nog niet echt om over naar huis te spreken. Vergeleken met eind vorig jaar is het zelfs een ramp. Maar mensen die geïnvesteerd hebben in de digitale munt hoeven niet te vrezen. Betere tijden staan voor de deur. 

Het is de nachtmerrie van iedereen: investeren in iets en de waarde van het product zien kelderen. Dat moeten de eigenaars van Bitcoins ook gedacht hebben. Maar ze hoeven zich niet langer zorgen te maken.

Geen belastingen meer

De eerste reden waarom experts geloven dat de waarde van de Bitcoin weer zal stijgen, is het feit dat men vanaf 15 april in de Verenigde Staten geen belastingen meer moet betalen op de cryptocoins. Voordien moest dit wel, en dat was dan ook de reden waarom vele mensen van hun investering af wilden. Als de coins niet zo massaal meer verkocht worden, kan dit een positieve invloed hebben op de waarde.

Meer vertrouwen

Iets anders dat ervoor zou kunnen zorgen dat de waarde weer stijgt is de mogelijke aankoop van de Japanse exchange Coincheck door Monex Group, het moederbedrijf van het Amerikaanse bedrijf TradeStation. Dit is een beursgenoteerd, publiek en gereguleerd bedrijf, wat altijd vertrouwen inboezemt.

De cyclus van de Bitcoin

Bij het kijken naar de geschiedenis van de Bitcoin, hebben experts kunnen vaststellen dat de waarde elk jaar tot en met maart daalt, om vanaf april terug te stijgen. Op een enkele uitzondering na, komt deze tendens elk jaar terug. Hopelijk ook in 2018.

Lees meer

Dit al gelezen?