© iStock

Scherm van je iPhone goedkoop laten herstellen? Download de nieuwe iOS nog niet

11 april 2018

Heb jij een barst in je scherm laten vervangen door Apple? Dan heeft je dat een flinke duit gekost. Geen wonder dat sommigen hun schermpje door een onofficiële dealer laten herstellen. Voor wie dat heeft laten doen met z'n iPhone 8, hebben we één advies: de volgende iOS-update nog niet installeren. 

De kans bestaat dat je het al gemerkt hebt: op 29 maart rolde iOS 11.3 de App Store binnen. Je iPhone zal je dan ook regelmatig pushen om die update te installeren, maar als je ooit je scherm bij een niet-Apple-dealer hebt laten repareren, wacht je daar best eventjes mee.

Aparte update

De reden is eenvoudig: de kans dat je iPhone 8 abrupt stopt met werken, is zeer groot. Het scherm van een iPhone wordt namelijk bestuurd door een microchip. Die krijgt ook een update als je een nieuwe iOS installeert, maar off-brand schermen krijgen dat niet. Je zou je scherm kunnen terugsturen en dan moet de makelaar je iPhone opnieuw open prutsen en de chip een aparte update geven.

Volgens Motherboard, de techwebsite van Vice, wisten veel iPhone-reparatiewinkels wel dat de nieuwe update problemen zou geven. Hetzelfde is namelijk gebeurd met de iPhone 7. Na enkele weken kwam er een patch en werd het probleem opgelost, maar het is altijd een heel gedoe. Ook nu zijn ontwikkelaars al aan de slag om een patch voor het probleem te vinden.

Binnen Apple blijven

De boodschap van Apple kan niet duidelijker zijn: als je een iPhone koopt, zet je ook best geld opzij om 'm bij een officiële Apple-dealer te laten repareren. Apple wil uiteraard altijd dat je binnen hun ecosysteem blijft (de App Store blijft het mooiste voorbeeld) en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat klanten niet buiten de lijntjes kleuren.

Verschillende repairshops doen al een tijdje geen vervangingen meer van iPhone-schermen, nu weten we ook meteen waarom.

Lees meer

Dit al gelezen?