© youtube

Meest bekeken YouTube-filmpje ‘Despacito’ van site verwijderd door hackers

10 april 2018

‘Despacito’ van Luis Fonsi en Daddy Yankee was tot voor kort de meest bekeken video op YouTube met maar liefst 5 miljard views. Iedereen is nu stomverbaasd want het filmpje werd van de site gesmeten na een vermoedelijke hacking.

Wanneer we Despacito opzoeken, zien we als stilstaand beeld een foto van gemaskerde mannen die een geweer naar de camera richten. Geen scene uit de videoclip dus, maar wel één uit de serie La casa de papel. Als we op play duwen, verschijnt er “deze video is door de gebruiker verwijderd”.

De originele clip werd gepost door muziek- en video-verdeler Vevo. Andere artiesten werden ook getroffen door de vermeende hackers waaronder Shakira, Selena Gomez, Taylor Swift en Drake.

Free Palestine

Onder de video’s zou “Free Palestine” gestaan hebben, maar dat is ondertussen niet meer te zien. De hackers zouden Prosox en Kuroi'sh heten.

Volgens de BBC heeft één van de hackers het volgende gepost op Twitter: “Het is gewoon leuk. Ik gebruikt gewoon het script 'youtube-change-title-video’ en ik schrijf ‘hacked’. Judge me niet, ik hou van YouTube.”

See You Again van Charlie Puth en Wiz Khalifa staat nu weer op nummer één met 3,5 miljard weergaven.

Despacito was in de zomer van 2017 een absolute wereldhit: in 37 landen stond het nummer op 1 in de hitlijsten.

Het profiel van hacker Prosox:

De inbox van Prosox:

Lees meer

Dit al gelezen?