© Pixabay

Google wil kindvriendelijke video-app gescreend door YouTube zelf

10 april 2018

Wat is er gebeurd met Playmobil, poppenkasten of verstoppertje? Technologie is wat er gebeurd is. Vroeger hadden kinderen genoeg met een simpel spelletje of een kinderprogramma op televisie. Maar tegenwoordig moet je hen een tablet of smartphone in de handen duwen vooraleer ze stil zijn. En daarbij horen natuurlijk kindvriendelijke apps. Google bijvoorbeeld zou werken aan een verbeterde versie van zijn YouTube Kids-app. 

Kinderen zijn erg handig met verschillende apps. Ouders willen hun kinderen dus niet onbeschermd op het internet loslaten, want ze stuitten snel op andere filmpjes dan wat ze mogen zien. Momenteel heeft YouTube een Kids-app waar je video’s zoals Bumba of K3 kan bekijken. Om zeker te zijn dat de video’s kindvriendelijk zijn, werkt Google met een algoritme dat de titels controleert. Toch kan er nog hier en daar een filmpje opduiken dat niet geschikt is voor kinderen.

Slechte reputatie

YouTube werd eerder deze week niet zo positief onthaald in het nieuws. Er werd onthuld dat YouTube ook data verzamelt over kinderen. Google zou een nieuwe en strengere versie van de Kids-app willen waarbij de content door werknemers van YouTube zelf wordt gescreend. Hopelijk wordt de reputatie van YouTube hiermee een beetje opgekrikt. De bedoeling is dat kinderen geen verkeerde content in handen krijgen en enkel video’s kunnen zien die voor hen bestemd is.

Google beweert voortdurend te werken om zijn applicaties te verbeteren, maar het bedrijf heeft de werking aan YouTube nog niet bevestigd. De YouTube Kids-app is nog niet verkrijgbaar in de Benelux. Hopelijk is dit snel wel het geval!

Lees meer

Dit al gelezen?