De nieuwe 'Solo: A Star Wars Story'-trailer onthult een harige verrassing!

9 april 2018

We waren het al bijna vergeten, maar volgende maand wordt de nieuwe 'Solo: A Star Wars Story' in de zaal gedropt en de laatste trailer geeft veel stof tot speculatie. Niet over het verhaal, dat vrij duidelijk lijkt, of over de acteurskeuze (ziet er behoorlijk solide uit) maar over onze harige vriend Chewbacca. Want de wookie schijnt in één scène in de trailer een wel heel bijzondere (en harige) connectie te hebben. 

Wat weten we over Solo: A Star Wars Story? Dat je geen coming-of-age drama moet verwachten, maar waarschijnlijk eerder een actiefilm met een soort roof als rode draad. Maar uiteraard gaat het ook over hoe Han en Chewie elkaar leren kennen en daar is op nauwelijks vierentwintig uur tijd al heel wat speculatie over ontstaan. We krijgen ook wat meer info dan bij de eerste trailer tijdens de Super Bowl.

Wie speelt wie in Solo: A Star Wars Story?

Eerst even over Han zelf: die wordt gespeeld door Alden Erhrenreich. Hij maakt een vrij goede indruk als Han, al is dat moeilijk te zeggen over enkele minuten. Chewie wordt gespeeld door Joonas Suatamo en Donald Glover speelt spilfiguur en Cloud City-ondernemer Lando Calrissian. Mag ook opdraven: semi-mentor Woody Harrelson, die daarmee nog maar eens een blockbuster op z'n naam mag schrijven, na een eerder passage in The Hunger Games.

Waar gaat al de commotie dan over? Tja, in één scène lijkt Chewbacca een soort ... knuffel te geven aan een andere wookie. We weten uit Star Wars: A Holiday Special (nog nooit van gehoord? Niet erg, hij is zo slecht dat iedereen er over zwijgt) dat Chewie getrouwd is met Malla (kort voor Mallatobuck) en een zoontje heeft, Lumpy.

Oud en harig

Het kan natuurlijk best dat Chewbacca gewoon zijn zoon nog een vaarwel-knuffel aan het geven is, maar fans hopen stiekem dat de obligate love story in Solo een harig kantje krijgt. We kunnen het hen niet verwijten, in elk geval komen we wel meer te weten over Hans vaste side-kick. Onder andere dat hij al heel erg oud is en ... een héél goede piloot.

Solo: A Star Wars Story komt in de zalen op 23 mei 2018.

Lees meer

Dit al gelezen?