© Screenshot

Glijbanen, escape rooms en robotcocktails: zo ziet het grootste cruiseschip ter wereld eruit!

8 april 2018

De 'Harmony of the Seas', het grootste cruiseschip ter wereld, vaart dit jaar af in de Mediterraanse zee, en ook jij kan mee. Tenminste als je wil betalen voor 19 restaurants, een paar zwembaden, een ijsbaan en een tien meter hoge glijbaan. Neem alvast een kijkje zonder te betalen! 

18 dekken, 6.680 passagiers en 2.200 personeelsleden: de cijfers van de Harmony of the Seas zijn indrukwekkend: het is het grootste cruiseschip ter wereld, en nu vaart ze ook rond in Europa. Vanaf deze zomer kan je een cruise boeken langs de Mediterraanse kust op een schip dat de Titanic moet doen vergeten.

Oesters of hotdogs

En dat doet het ook: de Harmony of the Seas heeft een eigen park, een eigen winkelcentrum, en 19 eetgelegenheden. Je kan er chique oesters eten of gewoon snel een hotdog verorberen langs één van de zwembaden. In één van die zwembaden landen er ook meteen drie wildwaterbanen en als de waterpret niet leuk genoeg is, kan je gewoon het park in. Met 12.000 planten en bomen (!) doen ze daar beter dan de gemiddelde stadstuin. Wie regelmatig op cruise gaat, weet natuurlijk dat het daar sowieso wat beter is dat thuis.

Nog niet genoeg? Eén van de 24 liften brengt je naar een spelletje lasertag of een escape-room met een marinethema. Daarvoor moet uiteraard de ijsbaan wel vrijgemaakt worden, maar da's maar een kwestie van tijd. Je kan natuurlijk ook een paar verdiepingen zakken door de tien meter hoge glijbaan te gebruiken, maar wie niet graag in zweterige matten landt, doet dat met de deathride.

1.250 euro per kamer

Een weekje op de Harmony of the Seas kost je momenteel zo'n 1.250 euro, maar da's voor een gewone kamer aan de binnenkant van het schip (dus zonder zeezicht). Voor 30.000 euro heb je de deluxe-kindersuite met privéglijbanen en mini-lunapark. Maar je kan ook even uit je kamer stappen en je laten bedienen door een robot die perfecte cocktails maakt. Genoeg te doen dus. Je zou bijna vergeten om pakweg Italië te bezoeken.

Oh, en er is ook een theater waar tot 1.250 mensen kunnen zitten, waar Broadwayshows zoals Hairspray worden gespeeld. Mocht je je vervelen.

Lees meer

Dit al gelezen?