© epa

Vier medewerkers van Turkse universiteit doodgeschoten. Dader, die er ook als onderzoeker werkte, opgepakt

5 april 2018

Minstens vier mensen zijn om het leven gekomen bij een schietpartij in een Turkse universiteit. Het incident deed zich voor in de noordwestelijke provincie Eskişehir. De vier slachtoffers zijn medewerkers zijn van de universiteit, de opgepakte dader werkte er volgens verschillende media ook als onderzoeker. Over zijn motief is nog niets geweten.

De schietpartij vond plaats in de Eskişehir Osmangazi Universiteit. Daar drong rond de middag een schutter het bureau van de decaan binnen. Toen die afwezig bleek te zijn, verliet de dader het kantoor en schoot hij vier mensen dood.

Volgens het Turkse persbureau Anadolu zijn de slachtoffers allemaal medewerkers van de universiteit. Het zou gaan om een assitent-decaan, een secretaris, een docent en een medewerker van de faculteit. In totaal werken zo'n 1.500 mensen op de Eskişehir Osmangazi Universiteit die snel kon geëvacueerd worden.

Onduidelijkheid over gewonden en motief

Onder de doden zouden geen studenten zijn. Wel zijn er volgens diverse bronnen nog meerdere gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun situatie is niets geweten.

Het motief van de schutter is ook nog onbekend. Toen de politie het gebouw binnenviel, gaf die zich volgens getuigen snel over. In Turkse media is de dader geïdentificeerd als Volkan Dayar, een 37-jarige onderzoeker die voor zijn doctoraatsstudie actief was op de universiteit. Daarvoor volgde hij universitaire studies in Ankara en een postgraduaat in het Amerikaanse Denver.

Moderne regio populair bij Turkse Belgen

Eskişehiris is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en heeft zo'n 800.000 inwoners. Het is een moderne regio op ongeveer 250 kilometer van de Turkse hoofdstad Ankara. De stad kent twee grote universiteiten met elk rond de 25.000 studenten.

De streek is ook populair bij Belgen van Turkse origine die vaak uit het nabijgelegen Emirdağ komen.

Bekijk hier beelden van de dodelijke schietpartij in Eskişehir in Turkije

Lees meer

Dit al gelezen?