© EPA

Australische politie in opblaasbootje achtervolgd door ... witte haai

5 april 2018

Witte haaien in Australië houden blijkbaar niet echt van de politie. Tijdens een operatie kwam een groot exemplaar roet in het eten gooien. Het dier was niet opgezet met de komst van de agenten en achtervolgde hen zelfs even.

De politie controleerde vorige week vrijdag enkele recreatieboten. Ze keken onder andere naar de registratie, de veiligheidsmaatregelen aan boord en deden alcohol- en drugstesten. Maar een witte haai vond dat blijkbaar niet nodig en achtervolgden de agenten op hun opblaasbootje.

Jaws in het echt

Eerst achtervolgde de mensenhaai de vissersboot op zo'n 9 mijl van de Zuid-Australische kust. Volgens één van de vissers bleef het dier hen stalken voor een goede 10 minuten. Dat vertelde hij aan ABC Radio. Toen de politie verscheen, richtte het dier zijn aandacht op hen.

De politie patrouilleerde met een kleine opblaasboot en een grote boot. De witte haai had naar schatting een lengte van ongeveer 4,5 meter, wat langer is dan het kleine bootje. Vanop de grote boot maakte de Australische politie het onderstaande filmpje, dat ze later op Facebook plaatsten.

Lees meer

Dit al gelezen?