© EPA

De verschrikkelijke buste van Cristiano Ronaldo heeft een opvolger gekregen, ... maar is dit echt beter?

4 april 2018

Foto's van de buste van Cristiano Ronaldo gingen een jaar geleden de wereld rond. Een gedrocht van een beeld, dat Ronaldo op geen enkele manier flatteerde. Intussen heeft de kunstenaar zijn creatie een update gegeven. Probleem: de buste lijkt gewoon niet meer Ronaldo.

De luchthaven van Madeira heet sinds vorig jaar Cristiano Ronaldo International Airport. Om de naamgenoot te eren, werd een buste van Ronaldo onthuld. Kunstenaar Emanuel Santos had geprobeerd om een beeltenis van de voetballer te maken. Met de nadruk op 'geprobeerd', want foto's van het beeld gingen viraal omdat het werkelijk nergens op leek. Een soort cartoonversie van Ronaldo misschien, en dus werd er flink mee gespot.

Een jaar later heeft de buste een opvolger gekregen. De meest pijnlijke kantjes zijn zeker verwijderd, maar of het een verbetering is?

Lijkt hij erop?

Mooier is het zeker, maar je moet toch een beetje moeite doen om Ronaldo te herkennen. De kunstenaar zelf is nochtans trots. "De eerste Ronaldo die ik maakte, zou al lang vergeten geweest zijn als ik het niet op die manier had aangepakt. Soms moet je moedig genoeg zijn om in te gaan tegen wat gewoon is", zei hij in een tv-reportage. Op dat vlak is hij deze keer voorzichtiger geweest. En toch lijkt het beeld volgens veel Twitteraars nog minder op Ronaldo dan het eerste.

Gelukkig zijn de meningen deze keer verdeeld en komt er ook lof

Maar als je Ronaldo echt wil bewonderen, kijk je beter hiernaar. Voetbal kan immers ook kunst zijn ...

Lees meer

Dit al gelezen?