© epa

Passioneel drama op hoofdkantoor YouTube: vrouw schiet vriendje en twee anderen neer

4 april 2018

Bij een schietpartij op het hoofdkantoor van videoplatform YouTube in Californië zijn drie mensen gewond geraakt. De schutter, een vrouw, heeft zichzelf daarna van het leven beroofd. Naar verluidt wilde de vrouw haar vriend die bij YouTube werkt "iets aandoen". 

De schutter kwam rond lunchtijd met een handgeweer bij het hoofdkwartier van YouTube in de plaats San Bruno (Californië) aan. Ze opende volgens de politie het vuur al voordat ze het kantoor binnenging.

Volgens de regionale krant The San Jose Mercury News had de vrouw het gemunt op haar vriend. De krant berust zich op een bron binnen de politie. De politie heeft tijdens een persconferentie echter niets gezegd over een mogelijk motief. De politie heeft de identiteit van de schutter vrijgegeven, het gaat om de 39-jarige Nasim Aghdam.

In totaal zijn drie personen gewond geraakt door schotwonden. Een van de slachtoffers, een 36-jarige man, zou in kritieke toestand verkeren, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis in San Francisco. De andere gewonden zijn een 32-jarige vrouw, haar toestand is "serieus", en een vrouw (27) wiens toestand "redelijk" is.

"Fenomenale" agenten

Hulpdiensten rukten massaal uit. Vlak na de eerste meldingen zijn agenten het gebouw binnengetreden, waar ze een "chaotische situatie" aantroffen. Medewerkers vluchtten massaal uit het pand. Een vierde persoon raakte daarbij, mogelijk door de drukte, gewond aan de enkel. In het hoofdkwartier van YouTube in de plaats werken zo'n tweeduizend mensen.

President Donald Trump laat in een eerste reactie weten dat zijn gedachten bij de slachtoffers en de andere betrokkenen van het incident zijn. Ook bedankt hij de "fenomenale" politieagenten en andere hulpdiensten voor hun werk.

Ook de baas van YouTube, Susan Wojcicki, laat weten geen woorden te hebben voor de "vreselijke" situatie.

Lees meer

Dit al gelezen?