Bezoekers zitten 20 minuten vast in achtbaan Efteling

3 april 2018

Vastzitten in een achtbaan, het is de grootste angst van velen. Gisteren overkwam het een aantal bezoekers in de Efteling. Ze zaten gedurende twintig minuten vast op het hoogste punt van achtbaan Baron 1898. Ze moesten van het tuig gehaald worden door hulpverleners. Een onvergetelijke paasmaandag, maar niet op de goede manier.

“Het leek wel een uur te duren”, zei de 16-jarige Stijn aan de Nederlandse televisiezender Omroep Brabant. “Eerst kwamen er twee personeelsleden naar boven lopen, later servicemonteurs. Zij zeiden dat we eruit moesten."

Toch heerste er volgens Stijn geen paniek in de karretjes: “De meeste mensen vroegen zich wel af wat er ging gebeuren, maar echt bang waren ze niet. Toen de beugels los werden gekoppeld dacht ik wel even: 'Wat als ie nu opeens gaat?'"

Niet de enige

De storing duurde uiteindelijk zo’n twee uur. De oorzaak is nog steeds niet bekend. Op paasmaandag was het erg druk in de Efteling. Baron 1898 was dan ook niet de enige attractie met problemen gisteren. Zo kampten ook de achtbaan Joris en de Draak en de bobsleebaan met storingen. Ook waren er heuse storingen voor de pas weer geopende Python.

Lees meer

Dit al gelezen?