© Getty

iPhone krijgt eindelijk update die vertragende functies uitschakelt: zo doe je het

1 april 2018

Voelde je iPhone de laatste tijd ook wat trager dan je zou verwachten? Dan is er waarschijnlijk een oplossing voor: de update die iPhones trager maakte, wordt nu vervangen. Als je de update installeert, zou je direct een aantal voordelen moeten krijgen. 

't Was een groot schandaal: de laatste update van iPhone zorgde ervoor dat alle gebruikers een tragere, minder lang meegaand toestel in hun handen hadden. Apple onderzocht de zaak en moest met het schaamrood op de wangen toegeven dat er inderdaad bewust een functie in de update zat, die voor een vertraging zorgde en iPhones onverwacht kon afsluiten.

Levensduur verbeteren?

Officieel klonk het dat dat de levensduur van het toestel moest verbeteren, maar voor iedereen die twee keer per dag hysterisch op zoek moest naar een stopcontact, was dat een magere troost. Apple kreeg zelfs een rechtszaak aan z'n been, het bedrijf mag gaan uitleggen waarom ze die update er in de eerste plaats inzetten.

Intussen is er dus wel een nieuwe update uit, die het probleem gedeeltelijk moet verhelpen. Het zit zo: op je iPhone zit een soort 'handrem'. Als die aanstaat, dan probeert je processor om, door je iPhone te vertragen, ervoor te zorgen dat die handrem niet wordt ingeschakeld, waardoor je iPhone uitvalt.

Hoe updaten?

De nieuwe update zorgt ervoor dat je zelf kan checken of die handrem aan- of uitstaat. Zodra je de update installeert, staat de handrem overigens uit. Bij 'prestatiemanagement' kan je 'm aan- en uitzetten, maar ook gewoon handmatig checken of je batterij misschien aan vervanging toe is. Lekker handig, de update doorvoeren doe je door via 'Instellingen' in 'algemeen' naar 'Software Update' te gaan.

Graag gedaan.

Lees meer

Dit al gelezen?