© istock

Domper: paasweekend wordt een vrij kille en natte bedoening

30 maart 2018

Bijster goed ziet het weer er niet uit voor de volgende dagen. Het paasweekend wordt een vrij kille en natte bedoening. De laagste temperatuur is op zondag, eerste paasdag. Wie in de Ardennen zit, kan zelfs nog sneeuw krijgen.

Vanavond zijn er aanvankelijk nog enkele buien maar vannacht wordt het al vlug droger met vanaf de Franse grens mooie opklaringen. Het wordt wel fris met minima van -1 in de Hoge Venen tot +3 graden in het centrum van het land.

Zaterdag: felle buien met onweer

Morgen is het in de ochtend nog overal droog met aanvankelijk nog mist in de Ardennen en weinig of geen bewolking in de rest van het land. In de loop van de dag vormen zich echter stapelwolken en die kunnen uitgroeien tot buien, soms felle buien met onweer. Het blijft vrij zacht met maxima van 9 tot 13 graden en een zwakke of matige wind uit zuid, draaiend naar west.

Zondag: koud

In de nacht van zaterdag op zondag blijft het wisselvallig met hier en daar een bui. Zondag is het gedeeltelijk of zwaarbewolkt met enkele buien en mogelijk nog wat sneeuwvlokken op de Ardense Hoogten. Het is fris met maxima rond 5 of 6 graden in de Ardennen en rond 9 graden elders.

Maandag: zachter (maar nat)

Op Paasmaandag is het eerst zwaarbewolkt met regen, de meeste neerslag in het westen van het land. In de namiddag wordt het droger vanaf de Franse grens. Het wordt dan zacht met maxima van 9 tot 16 graden en een matige bries uit zuid tot zuidoost.

Daarna: iets warmer

Van dinsdag tot donderdag bevinden we ons meestal in zachte maar onstabiele of gestoorde zuidelijke lucht met regelmatig regen of buien. Dinsdag en woensdag kunnen we temperaturen tot 15 of 16 graden bereiken met een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Lees meer

Dit al gelezen?