© iStock

Dit is de populairste stad van Europa volgens Instagram

29 maart 2018

Instagram is het platform bij uitstek om je travelfoto's aan de wereld te tonen. Je vindt er dan ook foto's van over heel de wereld, maar welke bestemming is nu het populairste op het sociale medium? Uit een analyse van het autoverhuurbedrijf Hertz Europe blijkt dat de Britse hoofdstad Londen met de prijs van populairste Europese stad op Instagram mag gaan lopen. Voor de populairste attractie moeten we dan weer naar Parijs en de iconische Champs-Élysées.

Op het ogenblik van het onderzoek bleek Londen met 90,9 miljoen foto’s lijstaanvoerder, gevolgd door Parijs (76,9 miljoen) en Barcelona (34,9 miljoen). De rest van de top vijf bestond uit Moskou (33,4 miljoen) en Berlijn (26,7 miljoen).

Big Ben

De top tien is verder samengesteld uit Madrid (23,6 miljoen), Amsterdam (20,8 miljoen), Ankara (18,8 miljoen), Rome (16,7 miljoen) en Praag (10,8 miljoen).

Hertz registreerde verder dat in Londen de Big Ben met 2,7 miljoen beelden de meest populaire attractie op Instagram bleek, gevolgd door het London Eye (2,2 miljoen), de Tower Bridge (1,4 miljoen), Westminster (0,9 miljoen) en Buckingham Palace (0,7 miljoen).

Er wordt echter aan toegevoegd dat Parijs met de Champs-Élysées, waarvan 5,5 miljoen beelden werden geregistreerd, de meest populaire attractie van heel Europa op zijn grondgebied heeft. Op de tweede plaats staat de Eiffeltoren met 4,1 miljoen beelden, gevolgd door Disneyland Parijs (2,1 miljoen), het Louvre (2 miljoen) en de kathedraal Notre-Dame (1,5 miljoen).

Camp Nou

In Berlijn konden geen verrassingen worden gemeld. Van de Berlijnse Muur werden immers bijna 0,58 miljoen beelden geregistreerd. Andere populaire locaties in de Duitse hoofdstad blijken de Alexanderplatz (0,36 miljoen), de Fernsehturm (0,34 miljoen), de East Side Gallery (0,27 miljoen) en de Reichstag (0,20 miljoen).

In Rome eindigde het Vaticaan op de eerste plaats met 1,3 miljoen beelden, gevolgd door het Collosseum (0,90 miljoen), het Pantheon (0,56 miljoen) en het Trevi-fontein (0,49 miljoen).

In Barcelona ging de voorkeur naar La Sagrada Familia met 1,5 miljoen beelden, gevolgd door het voetbalstadion Camp Nou (1 miljoen) en Montserrat (0,5 miljoen).

Lees meer

Dit al gelezen?