April brengt leuke films naar de bioscoop: deze 6 willen wij zeker zien

2 april 2018

In afwachting van het zomeroffensief blijft het rustig in de bioscoopzalen. Al staan er in april wel enkele leuke films voor ons klaar. En aangezien deze maand genoeg grillen heeft die de lente nog heel even op pauze zetten, gaan we zeker een paar keer schuilen met een filmpje.

1. Lady Bird (4 april)

Komedie - VS - met Greta Gerwig & Saoirse Ronan - 94 minuten

We beginnen de maand met een late Oscar-film. Lady Bird was verschillende keren genomineerd, onder andere voor beste film, de hoofdprijs dus. Maar als outsider maakte de film weinig kans en uiteindelijk gingen ze zelfs zonder één beeldje naar huis. Toch kan deze film de moeite zijn aangezien er een mooi etiket van Oscar-genomineerde op kleeft.

Het verhaal gaat over Christine McPherson, een rebelse leerling in het Californië van 2002. Ze staat op het punt om af te studeren aan een conservatieve middelbare school. Ze wil graag naar New York verhuizen om verder te studeren, en om aan haar familie te ontsnappen.

IMDb-score: 7,6

2. Game Night (4 april)

Actie - VS - met Rachel McAdams & Jason Bateman - 100 minuten

Een groep koppels komt regelmatig samen om spelletjes te spelen, maar deze keer verloopt hun bijeenkomst niet zoals gepland. Er komt iemand te overlijden en iedereen denkt dat het om een moord gaat. Ze zijn verplicht om samen te werken als ze willen achterhalen wie de dader is. Een verhaal dat alvast enigszins bekend in de oren klinkt.

De cast ziet er knap uit. Rachel McAdams hoeft natuurlijk geen introductie meer, en Jason Bateman eigenlijk ook niet. Je kon hem vorig jaar nog zien in de Netflix-reeks Ozark.

IMDb-score: 7,4

3. Taxi 5 (11 april)

Actie/komedie - Frankrijk - met Franck Gastambide & Malik Benthala

De Taxi-films kennen we intussen allemaal wel. De eerste dateert van 1998 en die twintigste verjaardag vraagt een vervolg. Sylvain Marot is een superflik uit Parijs die wordt overgeplaatst naar Marseille. Tegen zijn zin uiteraard. Ex-commissaris Gibert hoopt ondertussen tot burgemeester te worden verkozen, maar hij bengelt onderaan in de peilingen. Hij geeft Marot de opdracht om op een notoire Italiaanse bende te vangen. Ze gebruiken Ferrari's om juwelierszaken te beroven.

Hij zal echter moeten samenwerken met Eddy Maklouf. Hij is de slechtste privéchauffeur van Marseille en ver daarbuiten, maar hij is nu eenmaal de enige die de legendarische witte taxi in handen kan krijgen.

4. Sherlock Gnomes (11 april)

Animatiefilm - VS - met stemmen van Johnny Depp & Emily Blunt - 86 minuten

In de tweede helft van de Paasvakantie kan je naar een nieuwe animatiefilm gaan kijken. Op een dag verdwijnen tuinkabouters op mysterieuze wijze uit de Engelse tuinen. Gnomeo schakelt daarom niemand minder dan Sherlock Gnomes in om hen te vinden. Alleen is hij helemaal niet zo goed als zijn menselijke naamgenoot.

Je zal de stemmen herkennen van Johnny Depp, Emily Blunt en James McAvoy. Er komt ook een Vlaamse versie met stemmen van Wim Oosterlinck, Jeroen Van Dyck en Hilde De Baerdemaker.

5. Don't Worry He Won't Get Far On Foot (18 april)

Biografie - VS - met Joaquin Phoenix & Jonah Hill - 113 minuten

Deze biografische film gaat over het leven van de Amerikaanse cartoonist John Callahan. Na een wilde jeugd vol drank en drugs raakt hij betrokken bij een auto-ongeval. Op 21-jarige leeftijd is hij daardoor grotendeels verlamd. Met z'n pen tussen de handen geklemd tekent hij cynische observaties van de medemens en van zichzelf.

Hij kent geen schaamte en weet Amerika vaak te choqueren. Advocaten, psychotherapeuten, gehandicapten, hondenliefhebbers, seksverslaafden en vrouwen, het zijn allemaal slachtoffers van de cartoons die hij maakt.

6. Avengers: Infinity War - Part I (25 april)

Fantasy - VS - met Tessa Thompson & Karen Gillian

Tot slot nog een kaskraker in de bioscoopzalen. Vier jaar na de gebeurtenissen uit Guardians of the Galaxy Vol. 2 slaan Peter Quill en co de handen in elkaar om samen met de Avengers een nieuw gevaar tegen te gaan. Dat gevaar is deze keer de gestoorde titaan Thanos, die de zes Infinity Stones, artefacten met onvoorstelbare krachten, wil verzamelen.

Als dat lukt zou hij overal zijn wil kunnen opleggen. Het lot van de planeet is zo nog nooit zo onzeker geweest.

Lees meer

Dit al gelezen?