© Getty Images

March For Our Lives: Amerikaanse jongeren massaal op straat om strengere wapenwetten te eisen

24 maart 2018

De protestbeweging van Amerikaanse jongeren tegen de soepele wapenwetgeving in de Verenigde Staten lijkt niet direct van plan te stoppen. In meer dan 800 plaatsen in de Verenigde Staten trekken op dit moment jongeren de straat op om te protesteren tegen de president Donald Trump en de machtige wapenlobby NRA.

Iets meer dan een maand nadat een amper 19-jarige schutter voor 17 dodelijke slachtoffers zorgde in een middelbare school in Florida in de Verenigde Staten, blijven studenten over heel het land protesteren tegen de soepele wapenwetgeving in de VS.

Dat de dader van die schietpartij zo jong was en bekend stond om zijn psychische problemen, maar toch eenvoudig een dodelijk wapen kon kopen, zorgde al snel voor veel kritiek op de regering en de machtige wapenlobby NRA.

Walkout en March For Our Lives

President Donald Trump reageerde aanvankelijk met zwakke maatregelen en de wijzigingen die wel doorgevoerd werden, kregen onmiddellijk de NRA over zich heen. Het wakkerde de protesten alleen maar aan.

Op 14 maart verlieten studenten in de Verenigde Staten massaal hun school in een walkout als teken van protest en tien dagen later worden er over heel het land March For Our Lives georganiseerd.

Protesten over heel de wereld, Trump golft

De organisatoren hopen op een half miljoen aanwezigen op de grootste mars in Washington. Het is momenteel nog te vroeg om te zeggen of dat aantal zal gehaald worden, maar de opkomst lijkt alleszins gigantisch op de eerste beelden.

Ook in andere steden in de Verenigde Staten en in grote steden in andere landen, zoals Sydney, Londen, Madrid en Tokio, zijn er protesten. Donald Trump zelf heeft nog niet gereageerd. Hij zou op dit moment golfen op zijn golfclub in Florida.

Ex-president Barack Obama toonde wel zijn steun

De opkomst in Washington is gigantisch

De March For Our Lives leeft ook in andere grote steden

Veel jongeren die te maken hadden met schietpartijen gaven pakkende speeches

Lees meer

Dit al gelezen?