© Disney

Het peperdure 'A Wrinkle In Time' van Disney verschijnt niet in de Belgische en Nederlandse zalen

20 maart 2018

A Wrinkle In Time had op 4 april in de cinema moeten verschijnen, maar Disney heeft de Belgische en Nederlandse release van de film geannuleerd. Het bedrijf had zwaar ingezet op deze film, maar een flop aan de Amerikaanse box office besliste anders over zijn lot.

De film over Meg die samen met haar broertje Charles Wallace op zoek gaat naar haar vader, een wetenschapper die geheim werk deed voor de overheid rond een vijfde dimensie, had een budget van 110 miljoen dollar en bracht maar 71,7 miljoen in het laatje aan de Amerikaanse box office. Tel daarbij de zware kritiek op de film (momenteel heeft de film een IMDb-score van 4,2) én de slechte reviews en de toekomst voor A Wrinkle In Time zag er maar belabberd uit.

Als gevolg daarvan komt de film nu niet langer wereldwijd uit en onder andere in België en Nederland wordt de release dus geschrapt. Het nieuws werd uitgebracht door enkele Nederlandse filmsites en is nog niet officieel bevestigd door Disney, maar de film is ondertussen niet meer terug te vinden op de website van Kinepolis.

Sterrencast

Nochtans had de film wel wat te bieden voor wie op zoek was naar sterren. Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Chris Pine en Zach Galifianakis speelden een rol en met Ava DuVernay (van Selma) aan de regie had de film kans op slagen.

Twee weken geleden werd bij Disney nog de hoop geuit dat A Wrinkle In Time in de buurt zou kunnen komen van de cijfers van Black Panther, de hoofdrol wordt gespeeld door een zwart meisje, maar dat was dus niet meer dan een stoute (en onrealistische) droom.

Bekijk hier de trailer van A Wrinkle In Time:

Lees meer

Dit al gelezen?